to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 08.01.2019

Κοινωνία

Η «Υπατία» χτυπά τη χώρα: Νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικές θερμοκρασίες (liveblog)

Νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», έρχεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα - Δείτε τις ενημερώσεις σε liveblog


Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», θα επηρεάσει την Ελλάδα από την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναλυτικότερα, αύριο Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου και από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες.

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε χρηστικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας στην Περιφέρεια Αττικής, όπως αυτές έχουν αναλυτικά εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=30032:xristikes-plirofories-gia-tin-antimetopisi-tis-trexousas-kakokairias&catid=338&Itemid=376.

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν γενικές αρχές αντιμετώπισης φαινομένων κακοκαιρίας, ειδικότερες συμβουλές αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό, χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την οδήγηση καθώς και ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες για τους θερμαινόμενους χώρους

Επιπρόσθετα οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν εντός της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο κάθε δήμου.

Τέλος, οφείλουν να φροντίζουν να ενημερώνονται διαρκώς από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τις επίσημες διαδικτυακές πηγές των αρμόδιων δημόσιων φορέων για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Με δεδομένο ότι σε σχετικές περιπτώσεις η ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων των αρμόδιων φορέων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους, συνίσταται στους πολίτες να επισκέπτονται τις αντίστοιχες επίσημες σελίδες των φορέων αυτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Αττικής το σύνολο της αναγκαίας πληροφόρησης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας αναρτάται κατά προτεραιότητα στη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/

 

Δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις σε liveblog

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες για τους θερμαινόμενους χώρους

Λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά. Οι χώροι αυτοί, όπως μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα απο τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές και εμφανίζονται παρακάτω.

Οδηγίες χρήσης: Για να βρείτε εύκολα θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο:
Πατήστε το εικονίδιο με το βελάκι πάνω αριστερά (αριστερά απο τον τίτλο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" για να σας ανοίξει η καρτέλα με τις επιλογές. Έπειτα

  • Eπιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα αριστερά στην καρτέλα, έπειτα τον κάτω δείκτη/μαύρο βέλος που θα εμφανιστεί και το συγκεκριμένο χώρο του Δήμου που σας ενδιαφέρει ή
  • εναλλακτικά, επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα (μία ή περισσότερες) και πλησιάστε πάνω στον χάρτη για να βρείτε θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο σπιτάκι που επιλέξατε και θ΄ ανοίξει στην αριστερή πλευρά της οθόνης η καρτέλα με τα διαθέσιμα στοιχεία του χώρου.

Δείτε σε πλήρες παράθυρο

Επίσης, από τους αντίστοιχους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αρχεία των θερμαινόμενων χώρων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

1. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

2. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

3. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

4. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

5. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Πειραιώς

6. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νήσων

7. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Ανατολικής Αττικής

8. Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Δυτικής Αττικής

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)