to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 09.04.2013

Πολιτική

Σήμερα στις 11.15 μ.μ.: Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στους «Νέους Φακέλους»

Σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου στις 23.15 στον Σκάι, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον Αλέξη Παπαχελά. Η συζήτηση μεταδίδεται και από το skai.gr


Σύμφωνα με την απόδοση που κάνει το skai.gr:

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος αυτός που ζούμε και βλέπουμε μάλιστα έχει και γεωπολιτικές διαστάσεις», τόνισε στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι μια δημοσιονομική κρίση μέσα σε ένα κουτί και μέσα σε ένα κλουβί που αφορά μόνο τα δημοσιονομικά. Η Κύπρος το απέδειξε. Εδώ υπάρχουν συγκρούσεις και επιδιώξεις που αφορούν το νόμισμα, αφορούν τους ενεργειακούς πόρους. Tην ίδια στιγμή που θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις έχουμε ήδη απώλειες πολεμικού χαρακτήρα».

Όπως τόνισε δεν έχει ξαναγίνει σε καιρό ειρήνης «όταν το 50% των νέων σήμερα είναι άνεργοι, όταν η ύφεση που έχει υποστεί η χώρα συγκρίνεται με την ύφεση που υπέστησαν οι ΗΠΑ το '29, όταν έχουμε 25% του ΑΕΠ απώλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ρίσκο «να πάμε στη δραχμή και ενδεχομένως σε μια καταστροφή που θα ναι μεγαλύτερη της σημερινής», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ναι. Και υπάρχει ο κίνδυνος αυτός διότι στο τέλος της μέρας δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν. Ή να υποχωρήσει η Γερμανία και αυτό θα είναι μια νίκη όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για όλους τους λαούς του νότου ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης της ευρωζώνης ή κατακερματισμού της ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες ή σε σενάρια τα οποία εν πάσει περιπτώσει δεν είναι σήμερα και τόσο εύκολα να τα εξηγήσουμε με βάση τη λογική».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «πότε δεν υπάρχει κόστος ή τίμημα όταν πάει κάποιος να δώσει μια μάχη;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)