to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 09.04.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας για την έφοδο χρυσαυγιτών στο νοσ. Καλαμάτας: Ακόμα και στον πόλεμο οι εμπόλεμοι σέβονται νοσοκομεία και προσωπικό

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας για τη χθεσινή έφοδο χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο Καλαμάτας


Ολόκληρη η καταγγελία

Ακόμα και στους πολέμους, ακόμα  και στις στιγμές που το μίσος και η βία ξεπερνούσαν κάθε όριο, τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό έχαιραν ασυλίας από τους εμπόλεμους. Η στοιχειώδης ανθρωπιστική λογική επιτάσσει το σεβασμό σε όσους προσπαθούν να καταπραΰνουν τον ανθρώπινο πόνο. Αυτήν ακριβώς τη στοιχειώδη ανθρωπιστική λογική δεν την έχει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας έκαναν έφοδο χθες το βράδυ,  με επικεφαλής  το βουλευτή τους στην Μεσσηνία Δ. Κουκούτση, για να «ελέγξουν» αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Καταγγέλλουμε αυτό το νέο κατάπτυστο κρούσμα τραμπουκισμού της Χρυσής Αυγής . 

Οι «παλικαράδες» της Χρυσής Αυγής, «νύχτα με τη νύχτα» αποκαλύπτονται. Εκτονώνουν τη «αντισυστημική» τους δράση στους κατατρεγμένους αυτής της χώρας, όπως είναι οι μετανάστες οι οποίοι μερικές φορές καλύπτουν και ανάγκες τις οποίες ούτε το σύστημα υγείας ούτε η κοινωνία μπορούν να αντιμετωπίσουν .

Τους  αυτόκλητους θρασύδειλους «ελεγκτές» δεν τους απασχολεί η διαλυτική  κατάσταση  του νοσοκομείου Καλαμάτας και του ΕΣΥ συνολικά.  Οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού, οι μειώσεις μισθών,  οι απλήρωτες υπερωρίες, η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας.

Δεν φταίνε για την διάλυση της κοινωνίας, η τρόικα, οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τους υπηρετούν, ή μάλλον φταίνε κάπως κι αυτοί, αλλά κυρίως φταίνε οι πάμφτωχοι, οι μετανάστες που ζητούν δουλειά, ένα χαμηλό μεροκάματο. Οι μετανάστες φταίνε για την περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, για τα λουκέτα , για την διάλυση των νοσοκομείων.

Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα δυνατό χαρτί της ολιγαρχίας, εκτροχιάζει την οργή και τη ρίχνει στο κενό.

Θα το επαναλάβουμε: Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι το Άουσβιτς και η επιβολή του τρόμου αποτελεί την κεντρική πολιτική ατζέντα. 

Απέναντι σε αυτόν τον ναζιστική συμμορία, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Απαιτείται πολιτική απομόνωση τους κι ενεργοποίηση επιτέλους των οργάνων της πολιτείας για να μπει φραγμός στη συνεχή εγκληματική δραστηριότητα τους.

Διαβάστε ακόμα: Καλαμάτα: Σάλος από την έφοδο χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)