to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 26.12.2018

πηγή: Νέα Σελίδα

Πολιτική

Εθνικιστές Τούρκοι ισχυρίζονται ότι «χάκαραν» το ελληνικό ΥΠΕΞ - Διαψεύδει η ελληνική πλευρά

Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ και υπέκλεψαν μέιλ, ενώ η ελληνική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά.


Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ και υπέκλεψαν μέιλ, ενώ η ελληνική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά

Με την ονομασία «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» μια ομάδα Τούρκων χάκερ, ισχυρίζεται ότι έριξε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού ΥΠΕΞ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν. «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» κάνοντας σαφείς αναφορές στην μικρασιατική καταστροφή.

Όλα αυτά τα έκαναν ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως λένε, έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς λογαριασμούς, ενώ απειλούν να χτυπήσουν και Μέσα Ενημέρωσης, «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει μέσω κύκλων ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία παραβίαση κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κύκλοι του υπουργείου διέψευσαν κατηγορηματικά την «τουρκική εισβολή» των χάκερς. Η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί, λένε οι αρμόδιοι τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κυβερνοεισβολή ούτε στην ιστοσελίδα ούτε και στα μέιλ του υπουργείου.

Οι Τούρκοι πάντως, συνεχίζουν να προκαλούν ποικιλοτρόπως και χθες (25/12) ανήμερα των Χριστουγέννων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το ελληνικό FIR. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά F16 πέταξαν το μεσημέρι πάνω από τη Μεγίστη και τη Στρογγυλή. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:04 και πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά σε πολύ μεγάλο ύψος -κοντά στα 9χλμ από το έδαφος. Τρία λεπτά αργότερα, άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από την ακριτική Ρω.

Πηγή: Νέα Σελίδα, με πληροφορίες από Open TV

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)