to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 20.12.2018

Αθλητισμός

Μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον Θ. Τζήλο: Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Aποχή ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη οι διαιτητές, αναβάλλεται η 15η αγωνιστική λόγω της επίθεσης στον Θ. Τζήλο, ο οποίος πήρε εξιτήριο πήρε το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή θα γίνει επανέλεγχος της κατάστασής του - «Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας», το μήνυμα Βασιλειάδη


Εξιτήριο πήρε σήμερα, Πέμπτη, στις 8:30 το πρωί ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος ο οποίος χθες ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους έξω από την οικία του και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος σημείωσε ότι ο ασθενής παρέμεινε για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής επείγουσας ιατρικής, έγινε συρραφή και περιποίηση των τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι και τα κάτω άκρα , ενώ προγραμματίστηκε για αύριο να γίνει επανέλεγχος της κατάστασης.Ο κ. Νάνος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον διαιτητή κα δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα φαινόμενα βίας σε μία ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα.

Απέχουν οι διαιτητές, δεν θα γίνει η 15η αγωνιστική

Εν τω μεταξύ, οι διαιτητέςαποφάσισαν να απέχουν μέχρι νεωτέρας όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στην ανακοίνωσή τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γεγονός που σημαίνει ότι το σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής (θα αναβληθούν και θα μετατεθούν για άλλη ημερομηνία).

Η σχετική ανακοίνωση:

"Οι Διαιτητές κ βοηθοί της 1ης Κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία.

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.

Ανακοίνωση με την οποία οριστικοποιήθηκε η αναβολή της 15ης αγωνιστικής εξέδωσε και η Super League, μετά την απόφαση των διαιτητών. Στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, αναφέρεται πως θα υπάρξει νεότερη απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των αναμετρήσεων της 15ης αγωνιστικής, ενώ προστίθεται πως οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής (Κ19 - Κ17 - Κ15) θα διεξαχθούν κανονικά.

Γ. Βασιλειάδης: Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για τη μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, συγκέντρωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και τα απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, αλλά και στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, «ώστε να ενημερωθούν για το γεγονός και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλώσε ο Γ. Βασιλειάδης.

Καταδικάζει η FIFA

Η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη και βίαιη επίθεση εναντίον του Έλληνα διαιτητή κ. Αθανάσιου Τζήλου.
Αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, και όπως υπογράμμισε η FIFA νωρίτερα φέτος, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν άμεση και κατάλληλη δράση για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τζήλο και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου, και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA.»

Η μαφιόζικη επίθεση

Όπως έγινε γνωστό χθες, θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο διαιτητής της Super League, Θανάσης Τζήλος, την Τετάρτη στη Λάρισα, όταν άγνωστος ή άγνωστοι του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με το sport24.gr, πριν ξεκινήσει για την εργασία του και χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τεσσάρων κουκουλοφόρων, αυτοί τον προσέγγισαν και έσπασαν με λοστούς τα τζάμια του οχήματος. Στη συνέχεια έβγαλαν από το αυτοκίνητο τον Έλληνα διεθνή ρέφερι και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν στο δρόμο.  

Ο Θανάσης Τζήλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με τράυματα στο κεφάλι και το γόνατο. 

Σύμφωνα με το sport24.gr, o κ. Τζήλος, στην κατάθεση του στην αστυνομία αναφέρει τρεις δράστες στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του, τους οποίους περιγράφει ως άνδρες με... θηριώδεις διαστάσεις. "Ένας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν", υποστήριξε χαρακτηριστικά περιγράφοντας το συμβάν στους αστυνομικούς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όλα αυτά έγιναν σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, υπό το βλέμμα περαστικών και κατοίκων της θεσσαλικής πόλης. Αυτοί ήταν που κάλεσαν την Αστυνομία. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας κι ασθενοφόρο.

 

«Οι δράστες ήταν επαγγελματίες γιατί ήξεραν τι έκαναν» 

Την δική του άποψη για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, εξέφρασε με δήλωση την Πέμπτη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΣΛ) Δήμητρης Μπουχλαριώτης.

Ο κ. Μπουχλαριώτης εξέφρασε την πεποίθηση πως οι «δράστες ήταν επαγγελματίες γιατί ήξεραν τι έκαναν», ενώ μιλώντας για τον αριθμό των δραστών είπε ότι πιθανόν να ήταν τέσσερις. «Πρέπει να ήταν τέσσερις οι δράστες. Τρεις κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και τον χτυπούσαν και ένας ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και περίμενε» τόνισε.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πήρε η ΕΠΣΛ, για το περιστατικό, ο κ. Μπουχλαριώτης είπε ότι η Ένωση αναβάλλει όλα τα πρωταθλήματα για το προσεχές Σαββατοκύριακο και πως ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο έχουν ήδη επισκεφτεί τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας Γιάννη Σκριάπα ζητώντας να ενταθούν οι προσπάθειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)