to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 19.12.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης για τον μύθο της «υπερφορολόγησης»: Στον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα (βίντεο)

«Μια πολύ όμορφη μέρα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπεύθυνος οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.




Αναφερόμενος στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2019, τον πρώτο που κατατίθεται στη μεταμνημονιακή εποχή, διευρύνοντας μάλιστα αισθητά τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους, με μέριμνα στους κοινωνικά ασθενέστερους, την εκπαίδευση και μια σειρά άλλους κεντρικούς πυλώνες της παρούσας κυβερνητικής στόχευσης, είπε πως σε αυτόν η κυβέρνηση καταφέρνει να απεικονίσει μέρος της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2015.

«Με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί απέδειξαν με στοιχεία το τι καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης. «Έχουμε έναν προϋπολογισμό που απαντά στα αιτήματα της κοινωνίας, επιστρέφει αυτά που έπρεπε να επιστραφούν εδώ και πολλά χρόνια και δίνει αναπτυξιακές προοπτικές στην χώρα».

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε σχετικά με το χθεσινό κλιμα της συζήτησης: «εμείς δεν θέλουμε την ένταση σε καμία περίπτωση» ωστόσο «δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί όταν βλέπουμε εικόνες να προσβάλλουν την Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο όπως αυτές που προκάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης».

Απάντησε μάλιστα στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί υπερφορολόγησης.

«Ποιοι μας κατηγορούν για την υπερφορολόγηση; Αυτοί που πήραν τους φόρους στην περιουσία στα 650 εκ. και τους πήγαν στα 3,4 δις. Αυτοί κουνούν το δάχτυλο».

«Ο πίνακας 3.1 του ΟΟΣΑ που δείχνει το τελικό ποσοστό εσόδων φορολογικά έσοδα, ασφαλιστικές εισφορές στις χώρες του ΟΟΑΣΑ δείχνει τη θέση της χώρας στην Ε.Ε.  και δείχνει πολλές άλλες χώρες να έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φορολογίας. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στην Ελλάδα έχουμε όμως μια άδικη κατανομή φορολογικών βαρών και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με μείωση ΕΝΦΙΑ και φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών».

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης απάντησε στην κατηγορία της Ν.Δ. ότι είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση:

«Κατηγορούν εμάς αυτοί που βύθισαν τη χώρα στα μνημόνια επειδή βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)