to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 12.12.2018

Διεθνή

Συμβούλιο σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου στις 20/12, έπαινοι Κομισιόν στο Κάιρο για τις μεταρρυθμίσεις

Tις μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, την έρευνα, τη μετανάστευση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που έχει κάνει το Κάιρο, επαινεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση, ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στις 20 Δεκεμβρίου.


Η έκθεση αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που καθορίστηκαν στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων εταιρικής σχέσης 2017-2020, που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου τον Ιούλιο του 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, που αναμεταδίδεται και από τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερέκα Μογκερίνι, δήλωσε ότι «η Αίγυπτος, η σταθερότητα και η ανάπτυξή της είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη της και ολόκληρη την περιοχή», προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος που υπογράψαμε τις προτεραιότητες της συνεργασίας πέρυσι και ενδυναμώσαμε έτι περαιτέρω την ισχυρή μας δέσμευση για τον αιγυπτιακό λαό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο μας μαζί για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».

Από την πλευρά του, ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τη Διεύρυνση της ΕΕ, προσέθεσε ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Αίγυπτο για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών προκλήσεων και θα συνεχίσει να συνεργάζεται για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Στην έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαινεί την αιγυπτιακή κυβέρνηση σχετικά με τη συνεργασία της με την ΕΕ στους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, της επιστημονικής έρευνας, της ενέργειας, της μετανάστευσης, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των περιφερειακών ζητημάτων.

Το επόμενο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 20 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσει την ευκαιρία να συζητηθεί περαιτέρω η πορεία της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Αιγύπτου για τους προσεχείς μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)