to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 08.12.2018

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης, ο διαφημιστής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

Ο διαφημιστής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών έκανε και πάλι την εμφάνισή του νομιμοποιώντας τους παραβατικούς εργοδότες, όπως επισημαίνει σε σχόλιό της και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χτες, Παρασκευή, συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος  στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως καλός διαφημιστής της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκίνησε τη συζήτηση αναφέροντας ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να νομιμοποιήσει τους παραβατικούς εργοδότες της «μαύρης εργασίας», δίνοντας άλλοθι και περνώντας το μήνυμα στους νέους ότι η λύση δεν είναι η διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης, την απαράδεκτη αυτή δήλωση έριξε και στο twitter, για καλύτερη... διαφήμιση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της στήριξης της εργοδοσίας:

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους τους ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά. 
Να τους υπενθυμίζουμε τις ωραίες εποχές, τότε που μέσα από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας η "επιλογή" της αδήλωτης εργασίας έφερνε έναν άνεμο ελευθερίας κόντρα στους κρατικούς καταναγκασμούς.
Επειδή όμως η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά την στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μια φονταμεταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλεία είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ακραίος και επικίνδυνος για τα κοινωνικά συμφέροντα» ο Μητσοτάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)