to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γκροτέσκο αντιπολίτευση

Η Ν.Δ. ανέλαβε το διπλό καθήκον να κάνει αντιπολίτευση βάζοντας τρικλοποδιές στο σήμερα και να υπερασπίζεται το χθες. Αποτέλεσμα: μια γκροτέσκα αντιπολίτευση που μετατρέπει τη Ν.Δ. σε πολιτική Κομανέντσι.


Ο ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα αποφάσισε να ζητήσει από το "ιατρείο Σαλμά" το ποσό των 276.458,02 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Το αίτημα αφορά τις υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις που έκανε η εταιρεία ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του Μάριου Σαλμά, πρ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων αναδείχθηκε και ερευνήθηκε διεξοδικά από την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Την ώρα λοιπόν που το Δημόσιο ανακτά τα χρήματά του, η Ν.Δ. αγωνίζεται να δικαιωθεί ο ιδιώτης ανακαλύπτοντας πολιτικό δάκτυλο στη μείωση της τιμολόγησης! "Ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την κομματική σκοπιμότητα της μεθόδευσης επανακοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης" είπε στην Εξεταστική ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συμπέρασμα: ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται "να επιστραφούν τα κλεμμένα" και η Ν.Δ. να μην επιστραφούν χρήματα στο Δημόσιο. Και όχι μόνο στις αρθροσκοπήσεις Σαλμά. Συνολικά η Ν.Δ. έχει αναλάβει να αθωώσει και να "ξεπλύνει" όλα τα σκάνδαλα του παλιού καθεστώτος, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ.

Η Ν.Δ. ανέλαβε το διπλό καθήκον να κάνει αντιπολίτευση βάζοντας τρικλοποδιές στο σήμερα και να υπερασπίζεται το χθες. Αποτέλεσμα: μια γκροτέσκα αντιπολίτευση που μετατρέπει τη Ν.Δ. σε πολιτική Κομανέντσι.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα: τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε το πόρισμα του για το ΚΕΕΛΠΝΟ και διαπίστωσε το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 παράνομες προσλήψεις που κατέληξαν στο υπουργικό του γραφείο.

Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. με (πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά πρακτικά) εξώδικό του καταγγέλλει την Εξεταστική Επιτροπή ότι «διερευνάτε χρονικό διάστημα που δεν έχετε αρμοδιότητα», ότι «υπερβαίνετε θετικά την εξουσία σας» και «διαπράττετε τουλάχιστον το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος». Ο Άδ. Γεωργιάδης απειλεί με αγωγή και μήνυση τους βουλευτές.

Όμως, την Τρίτη η Ν.Δ. δημοσιοποίησε και το δικό της πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πόρισμα της Ν.Δ. καταγγέλλονται 10 σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων τα 9 αφορούν την περίοδο 2015 - 2018! Προφανώς, υπήρχε μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία ερεύνησε τα σκάνδαλα στην Υγεία κατά την περίοδο 1997-2014 και μια δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή, η οποία έκανε τη δική της έρευνα για την περίοδο 2015 - 2018, λειτουργώντας παράλληλα και μυστικά από την κανονική Εξεταστική, και βρήκε άλλα σκάνδαλα.

Και προφανώς σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αφού έχει ήδη στείλει το εξώδικο, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον των βουλευτών της Ν.Δ., διότι ελέγχοντας την περίοδο 2015 - 2018 διαπράττουν "τουλάχιστον το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος"!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)