to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συγκέντρωση για τον ξυλοδαρμό του διανομέα στη Θεσσαλονίκη

Με κατάγματα στα ζυγωματικά και στη μύτη του αλλά και αιμορραγία στο μάτι, νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 36χρονος διανομέας φαγητού, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά από τον πρώην εργοδότη του - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους διανομείς σήμερα στις 10.30 το πρωί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που κατόπιν θα μεταβούν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου στις 12 το μεσημέρι θα εκδικαστεί η υπόθεση.


Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού καταγγέλλει δημόσια η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων ενώ, ο ίδιος ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση και ο δράστης αναμένεται να δικαστεί την Παρασκευή με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Ο διανομέας Τάσος Τοπαλίδης, που νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ μετά τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό, πήρε την Τετάρτη το μεσημέρι εξιτήριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ο εργαζόμενος καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά. 

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος, μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία, τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά. Δυστυχώς όμως για τον εργαζόμενο, ο τελευταίος βρέθηκε ξανά μπροστά στον πρώην εργοδότη του λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος και υπέστη τον άγριο ξυλοδαρμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ​

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα,  Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης οι διανομείς, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Τάσου Τοπαλίδη. Στη συνέχεια θα μεταβούν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου στις 12 το μεσημέρι θα εκδικαστεί η υπόθεση. Ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις 3/12, ύστερα από μήνυση του διανομέα. 

Το θύμα του ξυλοδαρμού δημοσιοποίησε φωτογραφία για τα «αποτελέσματα» από την επίθεση του πρώην εργοδότη του:

 

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης, ο Τ. Τοπαλίδης μίλησε στην ΕΡΤ για το συμβάν αλλά και την εργοδοτική αυθαιρεσία στον κλάδο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο που έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος και αυτός της Επιτροπής Διανομέων κατήγγειλε την Πέμπτη 15/11 στην ΕΡΤ ξυλοδαρμό διανομέα σε ψητοπωλείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από τον εργοδότη, γιατί ο διανομέας δεν πήγε γρήγορα τις παραγγελίες. «Είναι γνωστή η κατάσταση και υπάρχει πλήθος καταγγελιών, ενώ είχε γίνει και επερώτηση στη Βουλή από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη», επισήμανε ο κ. Κεφαλάς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υποχρεωθούν οι εργοδότες να έχουν καλοσυντηρημένα τα μέσα μεταφοράς και την ευθύνη αυτή για αυτά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)