to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 04.12.2018

Κοινωνία

«Οι απειλές δεν είναι σε θέση να κάμψουν τη λειτουργία του ΕΣΡ»

Νέα απειλητική επιστολή έφθασε στο ΕΣΡ μετά την επιβολή του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη για εμετικό το γκάλοπ με αφορμή τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Τι δηλώνει ο Γιώργος Πλειός


Δεύτερη απειλητική επιστολή έλαβε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που καταλόγισε η ανεξάρτητη Αρχή στο ΑΡΤ ΤV.

Το πρόστιμο αφορά το περιβόητο "γκάλοπ'' που είχε διεξάγει το κανάλι σε σχέση με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη σημερινή "επιστολή'' εκφράζεται η πρόθεση επίθεσης κατά της οικογένειας μέλους του ΕΣΡ, στην περίπτωση που η ανεξάρτητη Αρχή δεν ανακαλέσει το πρόστιμο στο ΑΡΤ για την προσβολή της μνήμης του Ζακ Κωστόπουλου. 

Συγκεκριμένα, οι ανώνυμοι δράστες αναφέρουν: «Λοιπόν για να βάλουμε μια τάξη στο ΕΣΡ σήμερα το βράδυ μια οικογένεια σας θα καεί ζωντανή, εμείς το είπαμε, εσείς δεν το λάβατε υπόψιν σας, οπότε για 150.000 ευρώ θα κλάψετε με μαύρο δάκρυ! Να δούμε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα σε κάποιο δρόμο δίνοντας το όνομα του καμένου οργάνου σας, ή θα το δώσει στην πούστρ@ σκατά στον τάφο της».

Τις νέες απειλές δημοσιοποίησε μέσω facebook το μέλος του ΕΣΡ, Γιώργος Πλειός, ενώ χθες ο ιδιοκτήτης του σταθμού απείλησε να βάλει λουκέτο, λόγω του προστίμου.

Το μήνυμα το οποίο έχει την ίδια γραμματοσειρά με το προηγούμενο που είχε λάβει το ΕΣΡ, παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, η ΕΛΑΣ είναι αρμόδια να κρίνει εάν η ανεξάρτητη Αρχή χρίζει προστασίας, μετά τις απειλές που έχουν εκφραστεί προς αυτήν.

Γιώργος Πλειός: Οι απειλές δεν είναι σε θέση να κάμψουν τη λειτουργία του ΕΣΡ

      Με αφορμή την επιστολή που έφθασε με φαξ στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην οποία δεν αναφέρεται αποστολέας και εξαπολύει απειλές κατά της ζωής των οικογενειών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ, ο καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μέλος της ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πλειός, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι μια απειλή η οποία εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου, τουναντίον ενισχύει την διάθεσή μου να κάνω ακόμη πιο καλά την δουλειά που κάνω».

      «Επειδή μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω κανονικά όπως μέχρι τώρα. Δηλαδή εξετάζουμε τις υποθέσεις, βλέπουμε αν υπάρχει παράβαση, επιβάλλουμε τις πρέπουσες κυρώσεις συστηματικά το ίδιο και περισσότερο. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους απειλές είναι σε θέση να κάμψουν τη λειτουργία του οργάνου ούτε την δική μου προσωπικά αποφασιστικότητα», λέει ο κ. Πλειός.

      Όσον αφορά στην κοινοποίηση της απειλητικής επιστολής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πλειός τόνισε ότι «είναι δική μου προσωπική απόφαση διότι με αφορά. Είναι μια απειλή και προς το πρόσωπό μου κι έχω το δικαίωμα να την διαχειριστώ όπως νομίζω. Πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι παράγοντες τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχουμε χρέος».

      Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη επιστολή όπως δημοσίευσε το ΑΠΕ ΜΠΕ διατυπώνονται ευθείες απειλές κατά της ζωής των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίες σχετίζονται με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ σχετικά με το «γκάλοπ» που είχε προβάλλει για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Η επιστολή που έφθασε στο ΕΣΡ, επεκτείνεται ακόμα προς τα «κομμούνια» τους «gay» τους «αντιρατσιστές» καταλήγοντας ότι «εμείς δεν πετάμε τρικάκια και βάφουμε τοίχους, καίμε ζωντανούς τέτοιου είδους σκουλήκια...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)