to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 03.12.2018

Κοινωνία

«Σφίγγει ο κλοιός»: Δύο οι ύποπτοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες των αξιωματικών του Λιμενικού έχουν εστιαστεί σε δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και άλλο άτομο


Θέμα χρόνου είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι έρευνες των αξιωματικών του Λιμενικού έχουν εστιαστεί σε δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και άλλο άτομο.

Οι δύο ύποπτοι κρατούνται από το Λιμεναρχείο Ρόδου, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να ομολογήσουν αν αυτοί διέπραξαν την δολοφονία και για ποιο λόγο.

Όπως έγινε γνωστό σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας από τις οποίες προέκυψε η εμπλοκή των υπόπτων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

Συγκλονισμένοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους και ζητούν απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που προκύπτουν.

Συμφοιτητής του θύματος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας, τον προσέγγισε κάποιος στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό.

Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη. Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε στενή παρέα με την Ελένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Ελπίζω να βρεθεί ο υπαίτιος της όλης κατάστασης για να δικαιωθούν οι γονείς της κοπέλας», σχολίασε ο συμφοιτητής της κοπέλας.

Τι λένε οι γονείς

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως επικοινωνούσε καθημερινά με την κόρη του. Τη Δευτέρα το απόγευμα η φοιτήτρια μίλησε με τη μητέρα της, αλλά από την Τρίτη και μετά δεν μπορούσαν να την βρουν και άρχισαν να ανησυχούν. Οι φίλοι της με τους οποίους επικοινώνησαν οι γονείς της δεν την είχαν δει και δεν ήξεραν κάτι. Την Παρασκευή το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο στην ασφάλεια της Ρόδου και δήλωσαν την εξαφάνιση. Μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωσαν για το τραγικό συμβάν.

«Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με 'έζωσαν τα φίδια' και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα της.

Το τατουάζ και τα στοιχεία για το θάνατο

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα ότι κάποιος προσπάθησε να την στραγγαλίσει και στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα για να ξεφορτωθεί το πτώμα της. Ενδεχομένως η κοπέλα να ήταν ακόμη ζωντανή μετά την πτώση από τα βράχια και να πνίγηκε.

Το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή «Φώκια» στη Λίνδο την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση ότι αναζητείται η ταυτότητα της νεκρής, που είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με ένα μαύρο και κόκκινο τριαντάφυλλο στο πόδι, κινητοποίησε τους γονείς και τους φίλους της που παρατήρησαν ότι η 21χρονη, που είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι,  δεν είχε δώσει στίγματα ζωής για 3 μέρες.

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε καταγωγή από τον Έβρο και σπούδαζε στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Σημειώνεται ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.

Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, να φοράει μόνο τον λυμένο στηθόδεσμό της, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν φέρει σημάδια βιασμού. Αντιθέτως φέρει πολλά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα της, που εικάζεται ότι προέρχονται από τα χτυπήματα στα βράχια τόσο από την πτώση της όσο και από το κύμα που χτύπαγε τη σορό της.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της, όπως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερώτημα για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ροδιακή, Έθνος, tvxs.gr, news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)