to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 03.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Οριστική η απόφαση για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση για τη δημιουργία Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.


Η απόφαση ανακοινώθηκε κι επισήμως την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την 54η επέτειο από την ίδρυση του Πανεπιστημίου της πόλης Αποτελεί ουσιαστικά την κατάληξη μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από το 2000 και μπήκε σε πιο στέρεες βάσεις υλοποίησης από τα τέλη του 2015. Για το θέμα μίλησε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου η οποία ήταν και μια από τις πρωτεργάτριες της ίδρυσης της Σχολής.  

«Το είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Δεν είναι απλό, θέλει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, κονδύλια κ.α. Από την στιγμή που είδαμε ότι αυτά εξασφαλίζονται έγινε η επίσημη ανακοίνωση και μπαίνει το νερό στο αυλάκι για να εγκαινιάσουμε τη Νομική Σχολή. Θα πρέπει να προηγηθούν κάποια βήμα όπως η εξασφάλιση της νομικής βιβλιοθήκης που την χρειάζεται, το επιστημονικό προσωπικό κ.α. Θεωρώ ότι μέσα στο 2019,  θα έχουν τεθεί οι βάσεις για να μπορούμε να εγκαινιάσουμε τη Νομική», σχολίασε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Αναφορικά τώρα με την αρνητική στάση που κρατάει η Νέα Δημοκρατία εκπρόσωποι της οποίας υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής οπουδήποτε στην χώρα επειδή υπάρχει κορεσμός του κλάδου και μεγάλη ανεργία στους νομικούς, η κυρία Αναγνωστοπούλου σχολίασε:  

«Γελάνε και οι κότες γιατί  η ΝΔ ουρλιάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ να ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια επειδή φεύγουν οι νέοι μας μετανάστες. Η μεγαλύτερη μετανάστευση είναι προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου είναι προς κάποιες νομικές σχολές που έχουν γίνει εκεί. Όταν όμως ιδρύεται μια σχολή σε δημόσιο πανεπιστήμιο της Ελλάδος, λέει η ΝΔ ότι δεν μας χρειάζεται επειδή είναι κορεσμένος ο κλάδος. Πρέπει να αποφασίσει τι είναι αυτό που την πειράζει; Προφανώς είναι τα δημόσια Πανεπιστήμια. Εμείς λέμε ότι τις ανάγκες για τα παιδιά και χωρίς να ευτελίσουμε τα Πανεπιστήμιά μας, πρέπει να τις καλύπτουν τα δημόσια Πανεπιστήμια κι όχι να ανοίγουν ιδιωτικά. Τ

ο μέλημα της ΝΔ είναι ανοίξουν ιδιωτικά και όχι να διευρύνουμε τα δημόσια. Καταλαβαίνετε πώς αποκαλύπτεται αυτό που φωνάζουμε ότι δεν θέλουν δημόσια Πανεπιστήμια αλλά ιδιωτικά. Έχουν γεμίσει τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδρύουν νομικές σχολές, και δεν θέλω να κρίνω την ποιότητά τους. Ευτυχώς με την αφορμή της λειτουργίας Νομικής Σχολής στην Πάτρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της αντίφασης και της τεράστιας πολιτικής υποκρισίας. Ιδιωτικά κι Άγιος ο Θεός. Εμείς όσο μπορούμε θα διευρύνουμε τα δημόσια πανεπιστήμιά μας».

Τέλος αναφερόμενοι στα οφέλη που θα υπάρξουν στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία της συγκεκριμένης Σχολής στην αχαϊκή πρωτεύουσα η κυρία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε τα εξής: «Είναι σημαντικό όπως προδιαγράφεται αυτή η Σχολή. Ένα Πανεπιστήμιο δεν υπόκειται στην αγορά αλλά βοηθάει πάρα πολύ την αγορά. Από την άλλη μεριά μια Νομική Σχολή στην Πάτρα όπως την έχει ζητήσει το Πανεπιστήμιο, με πιο «μοντέρνα» αντικείμενα, που αφορούν το internet, τον κυβερνοχώρο, το ηλεκτρονικό έγκλημα κι όλα αυτά, φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι η έρευνα, η επιστήμη η ίδια, να αναπτύσσεται σε μια πόλη όπως η Πάτρα. 

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)