to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 30.11.2018

Κοινωνία

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην διαμαρτυρία για την αστυνομική βία στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Είναι αυτονόητη υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, με σκοπό την άμεση απονομή δικαιοσύνης και την αυστηρή τιμωρία όσων προκάλεσαν τον θάνατο του Ζακ


«Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αποτέλεσε μαι ακραία εκδήλωση βίας με σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας όλους και όλες στην αυριανή συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, «Οι ζωές μας έχουν αξία»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 1/12 για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Νεολαία θεωρεί «αυτονόητη την υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, με σκοπό την άμεση απονομή δικαιοσύνης και την αυστηρή τιμωρία όσων προκάλεσαν τον θάνατο του Ζακ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα, απέναντι στις επιθέσεις και το ρατσισμό που υφίστανται τα μέλη της στην καθημερινή τους ζωή.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αποτελεί μια ακραία εκδήλωση βίας με σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Πλέον, έπειτα από την κατάρρευση των διαρροών περί «αυτοτραυματισμού», έπειτα από τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που δεν επιβεβαιώνουν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε όσους/ες δεν πείστηκαν εξαρχής για τον ρατσιστικό χαρακτήρα του «περιστατικού», ότι ο Ζακ δολοφονήθηκε.

Το εν λόγω «περιστατικό» βέβαια, δεν μπορεί να εκληφθεί ως μεμονωμένο. Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ήταν μια όψη της κοινωνικής βαρβαρότητας που καλλιέργησε την απάθεια όσων στέκονταν αδρανείς, όπως και τις βάρβαρες ενέργειες όσων εμπλέκονται στον θάνατο του Ζακ.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε δημοκρατικού και αντιφασίστα πολίτη να μην στέκεται αδρανής μπροστά σε φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού που τρέφουν τη μισαλλοδοξία και τον φασισμό και στρέφονται σε βάρος ευάλωτων κοινωνικών υποκειμένων.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, με σκοπό την άμεση απονομή δικαιοσύνης και την αυστηρή τιμωρία όσων προκάλεσαν τον θάνατο του Ζακ.

Για αυτόν το λόγο, θα είμαστε παρόντες και παρούσες και καλούμε όλους τους νέους και τι νέες που στέκονται ενάντια στον φασισμό και τις ρατσιστικές διακρίσεις, στη συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο που πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Νοέμβρη και ώρα 12:00, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)