to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 28.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Μέσω... Novartis είναι εφικτός ο έλεγχος του Γ. Παπαντωνίου για παθητική δωροδοκία

Κλειδί για την εξέταση και του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας για τον Γιάννο Παπαντωνίου είναι η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Novartis, όπου εγκρίθηκε από την Ολομέλεια ότι αδικήματα που δεν τελούνται στο πλαίσιο της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ' ευκαιρία αυτών, δικάζονται από την Δικαιοσύνη, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.


Αυτό που ζητάει η εισαγγελία αναφορικά με τον Γ. Παπαντωνίου και την υπόθεση του C4I «είναι να ασχοληθεί η Βουλή και με το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ... στην προηγούμενη φάση ... η Προανακριτική Επιτροπή και το πόρισμα στο οποίο κατέληξε αναφερόταν στην "απιστία" (ήδη παραγεγραμένη) και στο "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"», είπε ο κ. Δρίτσας.

Τώρα, «ενδείξεις παθητικής δωροδοκίας προκύπτουν όχι τόσο από τις καταθέσεις όσο από την έρευνα της πορείας του χρήματος ... έχει συντελέσει τόσο η στάση που κρατήσαμε στην υπόθεση αυτή όσο και στην υπόθεση της Novartis, όπου αποστείλαμε την δικογραφία στη Δικαιοσύνη ... με την έγκριση της έκθεσης, η Ολομέλεια προσδιόρισε ότι αδικήματα που δεν τελούνται στο πλαίσιο της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ' ευκαιρία αυτών, δικάζονται από την Δικαιοσύνη και όχι από την Βουλή ... ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κράτησαν την ίδια στάση, αλλά την άλλαξαν στην υπόθεση της Novartis».

Αναφερόμενος εξάλλου στα θετικά μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο υλοποιώντας τις δεσμεύσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι η έξοδος από την χρεοκοπία «θέλει και πείσμα και θάρρος, όραμα και στρατηγική προς τα μπρος, αλλά και προσεκτικά βήματα ... στη φάση που διανύουμε, έχουμε την δυνατότητα με ένα ρυθμισμένο χρέος (όχι όπως θέλουμε, αλλά με σημαντικές βελτιώσεις) και ολοκλήρωση της μνημονιακής σύμβασης να έχουμε για πρώτη φορά προϋπολογισμό που επεκτείνει τον σχεδιασμό του σε νέους πόρους και όχι γενικώς παροχές και δαπάνες, αλλά στρατηγικά ενταγμένες και για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και για την επούλωση πληγών, αλλά και διαμόρφωσης όρων ώστε να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας σοβαρό κράτος κοινωνικής πρόνοιας και Δικαίου».

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)