to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:04 | 28.11.2018

Κοινωνία

Συζητείται σήμερα η αναστολή της αδιανόητης ποινής

Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται στις φυλακές Θήβας. Ηχηρή ήταν η κατακραυγή από πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και τον νομικό κόσμο. Σήμερα θα συζητηθεί, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής


Η προκλητική απόφαση προκαλέσε οξείες αντιδράσεις για τον απάνθρωπο χαρακτήρα της. Η 53χρονη καθαρίστρια καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για αυτό της πλαστογραφίας, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί. Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά», καθώς κατέβαλε στη γυναίκα μεικτές αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου Δημητρίου έχει ζητήσει να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές της Θήβας η καθαρίστρια εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης. Τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η 53χρονη γυναίκα τόνισε στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος του Βόλου" πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. "Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ", είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με την 53χρονη καθαρίστρια είχε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, που πραγματοποίησε επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

(αφίσα που κυκλοφόρησε ευρύτατα στα social media για την άδικη απόφαση, υπενθυμίζοντας τον ταξικά μεροληπτικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)