to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 20.11.2018

Διεθνή

Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο των Βρυξελλών, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Ένας αστυνομικός στις Βρυξέλλες τραυματίστηκε ελαφρά νωρίς σήμερα το πρωί μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από έναν άνδρα στο κέντρο των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DH, πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα επίθεση ισλαμιστή, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή.


(φωτ. αρχείου)

Η επίθεση σημειώθηκε στις 05.30 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας) μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε η εκπρόσωπος Ιλς βαν ντε Κιρ. "Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε ελαφρά. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο η ζωή του δεν κινδυνεύει".

"Οι συνάδελφοί του απάντησαν ανοίγοντας πυρ προς τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό τον έλεγχό τους", πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η ζωή του δεν κινδύνευσε.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες τοπικού μέσου ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες, ο δράστης φέρεται να φώναξε "Αλλάχ 'Ακμπαρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DH, πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα επίθεση ισλαμιστή, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη από χθες, Δευτέρα, στο Βέλγιο, με τις μνήμες να είναι ακόμη νωπές από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Σήμερα το πρωί, ο Μακρόν αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο στο Μολενμπέκ, μια συνοικία στην περιοχή των Βρυξελλών η οποία έγινε στα μάτια του κόσμου ένα προπύργιο των τζιχαντιστών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, καθώς ορισμένοι δράστες των επιθέσεων αυτών ήταν από τη συνοικία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)