to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 14.11.2018

Κοινωνία

Εκδήλωση στο ΥΜΑΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, το πρωί της Παρασκευής

Σημειώνεται ότι το ΥΜΑΘ φιλοξενεί στο κτήριο του Διοικητηρίου την έκθεση ντοκουμέντων "Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)"


Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στο ΥΜΑΘ την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 11.30 πμ, στην οποία θα πραγματοποιήσει χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σημειώνεται ότι το ΥΜΑΘ φιλοξενεί στο κτήριο του Διοικητηρίου την έκθεση ντοκουμέντων "Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)".

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και το Ίδρυμα Friedrich Ebert (Παράρτημα Αθήνας) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

50 χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα, αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα και μέσα ενημέρωσης που στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας.

Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα – στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης – σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)