to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 12.11.2018

Διεθνή

Χέρι χέρι με τους νεοναζί η κυβέρνηση της Πολωνίας στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας

Την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της τίμησε, χθες, η Πολωνία με εορταστικές εκδηλώσεις στη Βαρσοβία που αμαυρώθηκαν πάλι από τη μαζικότατη παρουσία ακροδεξιών, αυτή τη φορά φανερά με τις ευλογίες της κυβέρνησης.


Την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της τίμησε και φέτος η Πολωνία με εκδηλώσεις αλλά και μια μαζικότατη πορεία στη Βαρσοβία. Φέτος μάλιστα είχαν λάβει φανερά την έγκριση της εθνικιστικής κυβέρνησης να διαδηλώσουν ταυτόχρονα, στην ίδια διαδρομή, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας (!).

Ειδικότερα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πανίσχυρος αρχηγός του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού κόμματος PiS Γιάροσλαβ Κατσίνσκι βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν μέλη όχι μόνο εγχώριων ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και νεοφασίστες από την Ιταλία, κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, το ρατσιστικό σύνθημα «Πολωνία, λευκή και καθολική»...

Poland's President Andrzej Duda delivers a speech before the official start of a march marking the 100th anniversary of Polish independence in Warsaw, 11 November 2018

 Η πολωνική κυβέρνηση είναι γνωστό ευρέως ότι σιγοντάρει ακροδεξιά και εξτρεμιστικά στοιχεία.

Αντιφασιστική πορεία ως απάντηση

Την ώρα που η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας γιόρταζε την επέτειο των 100 χρόνων από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, χιλιάδες ήταν εκείνοι που διαδήλωναν χτες ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό στη Βαρσοβία.

 ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

 3 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)