to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 09.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αντέξει, έχει ήδη λαχανιάσει πάρα πολύ

Ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς εκλογές γιατί είχε οργανωθεί για αγώνα ταχύτητας, αλλά αποδεικνύεται «μαραθώνιος» και δεν θα αντέξει, έχει ήδη λαχανιάσει πάρα πολύ, εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προεκλογικών παροχών την ώρα που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως η διανομή του υπερπλεονάσματος για να αποκατασταθούν κάποιες αδικίες δεν γίνεται μόνο φέτος, αλλά και πέρυσι και πρόπερσι. «Κάθε χρόνο εμείς δεν περιμέναμε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τις περιμένει και απογοητεύεται κάθε φορά. Έχει οργανωθεί για αγώνα δρόμου ταχύτητας και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι μαραθώνιος και δεν θα αντέξει, έχει ήδη λαχανιάσει πάρα πολύ».
 
«Είναι τραγωδία για την Ελλάδα που υπάρχει αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε νωρίτερα ο ίδιος, τονίζοντας ότι την περίοδο που όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο, τίθενται θεμελιακά ζητήματα αλλαγής πολιτικής, αλλαγής του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, η Νέα Δημοκρατία σταθερά υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση (και συνοδεύεται και από το ΚΙΝΑΛ), ώστε πάση θυσία να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επάνοδο τους στην νομή της εξουσίας.
 
«Είναι μία πολιτική δύναμη χωρίς μπούσουλα, σαν να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω, στοχοπροσηλωμένη μόνο στην ολική επαναφορά ενός καθεστώτος -γιατί δεν πρόκειται για ένα κόμμα μόνο, αλλά για ένα σύστημα», όπως είπε.
 
Για την συμφωνία με την Εκκλησία, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «λύνει το πρόβλημα, αλλά πρέπει να προσέξουμε, γιατί η εξουσία των μητροπολιτών απέναντι στον λαϊκό κλήρο είναι δεδομένη ... είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της καταδυνάστευσης των ιερέων, της επιβολής αυταρχικής άποψης».
 
Οι διακριτοί ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας πιο πολύ ευνοούν την Εκκλησία ως πνευματικό οργανισμό, της δίνουν κύρος, κατά τον ίδιο. Από την άλλη πλευρά, οι ακραίες πολιτικές θέσεις που παίρνουν ιεράρχες «είναι συνεπαγωγή της διαστρέβλωσης του ρόλου που αναθέτουν στον εαυτό τους. Αντί να είναι ηγέτες για την σωτηρία της ψυχής, γίνονται ηγέτες με πολιτική άποψη, που παρεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό είναι που πρέπει να μπει σε μία σωστή βάση».

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)