to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όλα τα ίδια δεν μένουν...

Η Ελλάδα γίνεται όχι μια "κανονική" χώρα, αλλά μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, γιατί έχει έναν πρωθυπουργό που δεν φοβάται να πιάσει κάρβουνα που καίνε εδώ και δεκαετίες


Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία από το γραφείο του στο Μοσχάτο σε μαγαζιά της περιοχής. Αφού τον έβαλαν να παίξει ποδοσφαιράκι, μπήκε σε κατάστημα ένδυσης. «Πως πάει η κίνηση;» ρώτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Η κίνηση περιμένουμε να ανακάμψει τώρα... Κάνουμε τον αγώνα μας όμως» απάντησε η κοπέλα. «Αφού περάσαμε τα δύσκολα, τα 'πέτρινα' χρόνια, τώρα καλύτερα θα πάνε τα πράγματα» παραδέχθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Τουλάχιστον είναι ρεαλιστής...

Αυτό που λέει ο Κ. Μητσοτάκης με τον τρόπο του είναι η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια. Η Ελλάδα γίνεται όχι μια «κανονική» χώρα, αλλά μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, γιατί έχει έναν πρωθυπουργό που δεν φοβάται να πιάσει κάρβουνα που καίνε εδώ και δεκαετίες.

Το έκανε στο «Μακεδονικό», ένα εθνικό θέμα που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και μετά το έβαλαν στην κατάψυξη - πιστοί στην παραδοσιακή (αλλά αναποτελεσματική) αρχή της ελληνικής διπλωματίας: αφήστε να προβλήματα να σαπίσουν και τότε θα πέσουν σαν ώριμα φρούτα στην ελληνική πλευρά.

Το κάνει και με την αναθεώρηση του συντάγματος. Το πρώτο μεταμνημονιακό σύνταγμα περιορίζει τα προνόμια της πολιτικής κάστας, εγκαθιδρύει τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, αυξάνει τη δυνατότητα λαϊκής παρέμβασης, στηρίζει και «συνταγματοποιεί» τα εργασιακά δικαιώματα, τα κοινωνικά δικαιώματα, την παρουσία του Δημοσίου σε ύδρευση, ενέργεια, Υγεία.

Το κάνει και στην επέκταση της ΑΟΖ. Από την κυβέρνηση Καραμανλή έμενε η εκκρεμότητα με την Αλβανία και τώρα προχωρά. Σημειώνεται ότι προχωρά και μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ΑΟΖ: η οριοθέτηση της γραμμής των αιγιαλών. Η τελευταία οριοθέτηση αιγιαλού είχε γίνει από το 1972... Έως το τέλος του 2018 θα γίνει η ανάρτηση της γραμμής των αιγιαλών, ώστε η χώρα να αποκτήσει οριοθετημένους αιγιαλούς μέχρι το τέλος του 2019.

Το έκανε και με τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης και της διαφθοράς των δημοσίων έργων, αλλά και με τραπεζίτες που συμμετείχαν στο αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής κόμματα - ΜΜΕ - τράπεζες.

Το κάνει και με το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες. Πλέον πάνω από το 1/3 της επικράτειας έχει κυρωμένους δασικούς χάρτες, ενώ το 2015 η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν παραδώσει κάτι κοντά στο 1%... Κι όμως, το τέλος του 2019 οι αναρτημένοι και κυρωμένοι δασικοί χάρτες θα φτάσουν στο 90%. Και το Κτηματολόγιο έπειτα από 25 χρόνια βρισκόταν στο 25%, αλλά το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση για το 90% της ελληνικής επικράτειας.

Σε λίγες εβδομάδες θα το κάνει και με τις γερμανικές οφειλές, όταν η ελληνική Βουλή θα εγκρίνει το πόρισμα της Επιτροπής και θα ανοίξει ο δρόμος για διεκδικήσεις.

Ποιος μπορεί να πει ότι η Ελλάδα του 2018 είναι ίδια με την Ελλάδα του 2015;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)