to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 08.11.2018

Πολιτική

Δώρο Τσίπρα στον Μητσοτάκη οι προσλήψεις, να 'χει να υπόσχεται... απολύσεις

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η ιστορική συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, με έμφαση στις... προεκλογικές υποσχέσεις για προσλήψεις (από το 2020 και μετά!) δημοσίων υπαλλήλων, η κηδεία του ομογενούς Κ. Κατσίφα, τα αναδρομικά και η συζήτηση στη Βουλή, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Παρά την καταστροφολογία, εμείς φέραμε αντίμετρα χωρίς μέτρα»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)


 

Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα -πλην της Χ.Α.- η τροπολογία για τα αναδρομικά

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», η τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής. (αναλυτικά)



 

Αλ. Τσίπρας: Ηθική μας υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες που εσείς κάνατε

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση επί της τροπολογίας για την καταβολή αναδρομικών σε ενστόλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς (αναλυτικά)




 

Θετικό το κλίμα για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν

Με ρυθμό 2% αναμένεται να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία την επόμενη τριετία. (αναλυτικά)


 

Η άθλια σεξιστική επίθεση Φωτήλα στην Έφη Αχτσιόγλου και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σημειολογική» παρατήρηση χαρακτήρισε ο βουλευτής τη ΝΔ την σεξιστική του επίθεση στην υπουργό Εργασίας, η οποία προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Ανδ. Πετρόπουλου που συμμετείχε στο πάνελ όσο και των παρουσιαστών της εκπομπής του ΣΚΑΪ - «Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί που καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας» (αναλυτικά)

 
 


Στο 18,9% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο

Κάτω από το 19% και συγκεκριμένα στο 18,9% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, «υποβοηθούμενο» και από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)


 

Με τα τρία προσφυγόπουλα συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Τη διαβεβαίωση ότι το περιστατικό με τον οδηγό του ΟΑΣΘ, που κατέβασε αναίτια από το λεωφορείο τρία προσφυγόπουλα, είναι "σε αντίθεση με τον πολιτισμό που επιθυμεί να οικοδομήσει ο Οργανισμός στις σχέσεις του με τους πολίτες", έδωσε το προεδρείο του Οργανισμού σε συνάντηση που είχε με τα ίδια τα παιδιά. (αναλυτικά)

 
 


«Από το 2020 και μέσω ΑΣΕΠ οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο στη θέση των ισάριθμων ιερέων»

«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου» (αναλυτικά)

 
 


Ευελπίδων: Εκδικάστηκε η αγωγή της TaxiBeat κατά του προέδρου του ΣΑΤΑ - Στο πλευρό των οδηγών ταξί ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (04:00-16:00) και συγκέντρωση στα δικαστήρια, απάντησαν οι οδηγοί ταξί στην αγωγή που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου - Ν. Σκορίνης και Τρ. Αλεξιάδης εξέφρασαν μέσω δηλώσεών τους στο Left.gr τη στήριξή τους στα αιτήματα των οδηγών ταξί (αναλυτικά)

 
 


Ακόμα μία επέκταση κλαδικής συλλογικής σύμβασης

Όπως ανακοινώθηκε, η υπουργός Εργασίας υπέγραψε σήμερα Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, την υπουργική απόφαση για την επέκταση της τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο. (αναλυτικά)

 
 


Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει επανέλθει, υφίστανται οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα αναμένεται ότι θα είναι σημαντικότερο από αυτό που αναμενόταν και, συνεπώς, υπάρχουν διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με γνώμονα την τόνωση της ανάπτυξης. (αναλυτικά)

 
 


Τέσσερις δράσεις για τη στήριξη του κοινωνικού επιχειρείν

«Το 2018 είναι έτος ταχείας ωρίμανσης του πεδίου» τόνισε η η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναφέρθηκε στα Προγράμματα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. (αναλυτικά)

 
 


Ένταξη 60 νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων όλης τη χώρας. (αναλυτικά)


 

«Το βραβείο "Πινόκιο" στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος"»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δεν έχει να κρύψει τίποτα, αναφέρει ανακοίνωση για δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος. (αναλυτικά)


 

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων στη Δυτ. Ελλάδα

Εξοικονομούνται πόροι για να χρησιμοποιηθούν σε άλλες ανάγκες. (αναλυτικά)


 

«Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Γ. Μπουτάρη δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας»

Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές, τονίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά)


 

«Το Κτηματολόγιο αποτελεί από τις υψηλότερης σημασίας μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε σήμερα στην εκδήλωση για την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, που διοργάνωσε ο φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο (αναλυτικά)


 

«Θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί»

Η ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή για τα αναδρομικά και τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών (αναλυτικά)


 

Περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για εμπλοκή του Μ. Σαλμά στο σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, φέρεται να διαπιστώνει Πολιτικές ευθύνες του Μ. Βορίδη. (αναλυτικά)


 

Συνεργασία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την αγρότισσα

Η θέση της αγρότισσας, οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και οι δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους και τη δημιουργία βιώσιμων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αναλυτικά)


 

Ούτε τα προσχήματα, ο ΣΚΑΪ υποβάλλει ερωτήσεις κατ' εντολή Σ. Βούλτεψη

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον Ν.Δ. και ΣΚΑΪ. (αναλυτικά)


 

Τι προβλέπει υπουργική απόφαση για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου

Η διασταύρωση των δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε η Φορολογική Αρχή να ανιχνεύει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίας καυσίμων καθώς η πάταξής τους αποτελεί σταθερό και αταλάντευτο στόχο της κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση του ELA για τις τράπεζες κατά 100 εκατ. ευρώ

Σε περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμου κατά 100 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.  (αναλυτικά)


 

690 κτηνοτρόφοι στο πρόγραμμα Διατήρησης Αυτόχθονων Φυλών με προϋπολογισμό 34 εκατ. ευρώ

Υπογράφτηκε σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η απόφαση ένταξης 690 δικαιούχων κτηνοτρόφων στη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για την οικονομική στήριξή τους επί πέντε έτη, προκειμένου να διατηρήσουν το ζωικό κεφάλαιο απειλούμενων αυτόχθονων φυλών που κατέχουν, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης ύψους 34 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

 
 


ΒΙΟΜΕ: Νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ και οι Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στον αγώνα τους καλούν αύριο, Πεμπτη 8/11, σε μαζική κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα για να αποτραπεί και αυτή τη φορά η απόπειρα καταστολής του αυτοδιαχειρζόμενου εγχειρήματος. (αναλυτικά)

 
 


Έργο οδοποιίας ύψους 5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ένα σημαντικό έργο οδοποιίας με παρεμβάσεις σε 64 οδούς στον Δήμο Ηρακλείου, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)