to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 05.11.2018

πηγή: euro2day.gr

Οικονομία

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του πρώην αντιπροέδρου των Jumbo

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση "μαύρου" χρήματος


Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται σε αυτές, για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνησης μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επί τάπητος οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγελου.

Για την πολύκροτη υπόθεση γίνεται έρευνα και από την Τράπεζα της Ελλάδας. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αξιοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη, θα καταδείξει αν οι συναλλαγές και οι λογαριασμοί της Destinty και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών υποκρύπτουν παράνομες ενέργειες για τις οποίες ενδιαφέρονται οι κινεζικές αρχές, όπως παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος (λόγω των capital controls που ισχύουν στην Κίνα) ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα. Κύριο επιχείρημα του είναι πως ο ίδιος πουλάει ακίνητα και η διαδικασία για έκδοση της «Χρυσής Βίζας» γίνεται από τρίτους (δικηγόρους κ.λπ.), χωρίς να εμπλέκεται η εταιρεία του. Υποστηρίζει, επίσης, πως οι περισσότερες συναλλαγές για αγορά ακινήτου έγιναν πριν από τις 24 Ιουλίου 2018, οπότε με διευκρινιστική εγκύκλιο επιβάλλεται η πώληση ακινήτου να γίνεται με δίγραμμη τραπεζική επιταγή ως προϋπόθεση για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)