to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 02.11.2018

Κοινωνία

Επισκευή και συντήρηση του περιφερειακού δρόμου Ποταμού στα Αντικύθηρα από το ΠΕΣΥ

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 285.000 ευρώ


  Την επισκευή και συντήρηση των τεχνικών υποδομών του νησιού των Αντικυθήρων και συγκεκριμένα τη βελτίωση της βατότητας, με διάνοιξη και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου, μήκους 1.060 μ, στον οικισμό «Ποταμός», ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

   Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 285.000 ευρώ και η εκτέλεση του, είναι επιβεβλημένη, καθώς βρίσκεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, αλλά και σε αρχαιολογικό χώρο, ενώ αποτελεί βασικό αίτημα των κατοίκων, των Απανταχού Αντικυθηρίων, αλλά και των επισκεπτών.

   Ο κ Χατζηπέρος αναφερόμενος στη «διαρκή μέριμνα της Περιφέρειας για την ανάσχεση της πορείας προς ερήμωση που βαίνει το ακριτικό νησί», επισήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει ξεκινήσει η δημιουργία και λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή στο νησί. Είπε ότι είναι το «μοναδικό για την Ανατολική Μεσόγειο» και ότι με τη δημιουργία του, «τα Αντικύθηρα θα καταστούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το διάσημο Ναυάγιο και τον περίφημο μηχανισμό αλλά και για την Επιστημονική Κοινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται τοπικά, αλλά και για την εξυπηρέτηση των Εθνικών σκοπών».

   Τέλος είπε ότι «εντός του μηνός Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξει το Δημοτικό σχολείο του νησιού, το οποίο δεν λειτουργούσε από το 1993, κατ' αρχάς με τρία παιδιά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)