to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 01.11.2018

Κοινωνία

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει «έφοδο» του ΣΔΟΕ στα γραφεία της

Και καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 13:00, στο πρωτοδικείο Πειραιά


(φωτογραφία αρχείου)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα κάνει διάβημα σήμερα το μεσημέρι στο πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου να συναντηθεί με την εισαγγελική αρχή που διέταξε την έρευνα του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ, έρευνα η οποία κατέληξε στην κατάσχεση του Η/Υ και ενός βιβλιαρίου τραπέζης που υπήρχε στα γραφεία.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Πειραιά, αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή, 31/10) έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό μας) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς...

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου μας διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!

Τα έσοδα του Σωματείου μας είναι μόνο από τις συνδρομές των μελών μας.

Δεν μισθώνουμε κτίριο, δεν απασχολούμε εργαζόμενους, δεν έχουμε έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. εκδηλώσεις).

Τι κρύβεται, ποιοι είναι πίσω από αυτή την κίνηση, ποια συμφέροντα και το τι επιδιώκουν δεν είναι δύσκολο να τα φανταστούμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε, τίποτα δεν θα εμποδίσει, τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση και τους αγώνες του Σωματείου μας, κανένας ελεγκτικός ή κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους και των κυβερνήσεων.

Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε, οι δράσεις και οι αποφάσεις μας είναι γνωστές τόσο στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όσο και στην κοινωνία του Πειραιά.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από κάθε εργατικό σωματείο, σύλλογο ή συνδικάτο. 

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες και ας αφήσουν το Σωματείο μας να συνεχίσει την αλληλεγγύη του σε άρρωστους και οικονομικά εξαθλιωμένους συναδέλφους μας.

Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Δεν θα μας εμποδίσουν να ενισχύουμε κινήματα και αγώνες εργαζομένων, σωματείων, φορέων.

Καλούμε συνδικάτα, μαζικούς φορείς, ομοσπονδίες την ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν δημόσια θέση και μέρος στην αυριανή κινητοποίηση (σ.σ.: σημερινή) στα δικαστήρια (Σκουζέ 3)».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση των «Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Πειραιά»:

Όλοι στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη 1.11.18 και ώρα 1μμ στο πρωτοδικείο Πειραιά για την απαράδεκτη «εισβολή» του ΣΔΟΕ στο σωματείο μας

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους/ισσες, ότι το ΣΔΟΕ προσήλθε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που είχε γίνει «πριν κάποιους μήνες και σχετική Εισαγγελική Εντολή» την Τρίτη 30/10/18. Ζητήθηκε να προσκομιστούν εντός 10 ημερών όλα τα βιβλία του σωματείου, των βιβλιαρίων τραπέζης, ακόμα και το μητρώο μελών προς έλεγχο. Την επόμενη κιόλας μέρα (31/10/18) και χωρίς καμία ειδοποίηση επανήλθε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και προχώρησε σε κατάσχεση του Η/Υ και ενός βιβλιαρίου τραπέζης που υπήρχε στα γραφεία, χωρίς την παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε διάβημα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στο ΣΔΟΕ με παρουσία δικηγόρου. Δόθηκε η εξήγηση για «ύπαρξη εισαγγελικής παραγγελίας μετά από καταγγελία κάποιου για τα δάνεια της ΕΛΜΕ» προς συναδέλφους & για «υπερβάλλοντα ζήλο και απειρία» από τα μέλη του ΣΔΟΕ.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές, που αποτελούν ευθεία βολή κατά των δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Καμία «ανεξάρτητη» αρχή δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, με οποιαδήποτε δικαιολογία και «αφορμή».

Κανείς δεν θα απαγορεύσει στο σωματείο μας να δείχνει αλληλεγγύη στα μέλη του με κάθε τρόπο, πόσω δε μάλλον με την εκ του καταστατικού προβλεπόμενη οικονομική βοήθεια, όταν υπάρχει ανάγκη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα του εκδημοκρατισμού του κράτους και των δομών τους, παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Χρειάζονται συνεχείς αγώνες και παρεμβάσεις, ακόμα και συνταγματικές αλλαγές για να κατοχυρωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να περιοριστούν οι «δήθεν» τεχνοκρατικοί μηχανισμοί που επεμβαίνουν καταργώντας τη δημοκρατία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα κάνει διάβημα αύριο (σ.σ.: σήμερα) στο πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου να συναντηθεί με την εισαγγελική αρχή που διέταξε την έρευνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη κινητοποίηση – διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια (Σκουζέ 3)  την Πέμπτη 1/11/2018 ώρα 13.00.

Για «πρωτοφανή» ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά κάνει λόγο και η ΑΔΕΔΥ που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει τη χθεσινή, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε «επίσκεψη» στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπως και όλων των Σωματείων του Δημόσιου Τομέα διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο.

Αποτελεί πρόκληση η ενέργεια του ΣΔΟΕ, να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που δεν έχει προηγούμενο, στα συνδικαλιστικά χρονικά και θυμίζει άλλες εποχές.

Δηλώνει, δε, ότι οι εκφοβιστικές αυτές ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη δράση των συνδικάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα σωματεία του Δημοσίου να καταγγείλουν με οποιονδήποτε τρόπο την απαράδεκτη αυτή εκφοβιστική ενέργεια Κυβέρνησης – ΣΔΟΕ.

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)