to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 29.10.2018

Πολιτική

Τα ιταλικά ΜΜΕ για τον «εναγκαλισμό» των Προέδρων Παυλόπουλου και Ματαρέλα

«Ο εναγκαλισμός των Προέδρων Παυλόπουλου και Ματαρέλα, εικόνα-σύμβολο της χθεσινής ημέρας» τονίζει η Rai. «Πρόκειται για εξαιρετικό γεγονός» προσθέτει η Corriere della Sera«Ο εναγκαλισμός των Προέδρων Παυλόπουλου και Ματαρέλα, εικόνα-σύμβολο της χθεσινής ημέρας» τονίζει η Rai. «Πρόκειται για εξαιρετικό γεγονός» προσθέτει η Corriere della Sera


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρονται με έμφαση στη χθεσινή κοινή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Ιταλού ομολόγου του, Σέρτζιο Ματαρέλα, στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κεφαλονιά, όπου οι Γερμανοί, το 1943, εκτέλεσαν πάνω από 5.000 Ιταλούς στρατιώτες. 

   «Ο εναγκαλισμός των Προέδρων Παυλόπουλου και Ματαρέλα, είναι η εικόνα- σύμβολο της χθεσινής ημέρας» μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση, το μήνυμα που εστάλη είναι ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να συνεχιστεί».

   Η απεσταλμένες της Rai, Σιμόνα Σάλα και Ρίτα Καβάλο, αναφέρονται στον «ιδιαίτερα σημαντικό, χθεσινό φόρο τιμής στους Ιταλούς εκτελεσθέντες που δεν θέλησαν να παραδώσουν τα όπλα και, βεβαίως, στους Έλληνες που αντιστάθηκαν στη φασιστική επίθεση του Μουσολίνι».

   «Η ημέρα αυτή με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο θέλησε να επιβεβαιώσει τη βούληση να συνεχίσουμε την πορεία μας και να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο επανάληψης των λαθών του παρελθόντος» δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της χώρας του ο Ιταλός Πρόεδρος.

    «Αυτό που έγινε χθες, ξεπερνά κάθε πρόβλεψη και αποτελεί ένα εξαιρετικό γεγονός» υπογραμμίζει, από την μεριά του, ο αναλυτής της εφημερίδας Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι.

   «Οι Πρόεδροι Ματαρέλα και Παυλόπουλος ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη φιλία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν μαζί, στηρίζοντας μια συμμαχία η οποία βασίζεται στην ιστορία, στον πολιτισμό και, βεβαίως, στη βούληση» αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος της «Corriere».

   «Ο Έλληνας Πρόεδρος αποφάσισε να συνοδεύσει τον Ιταλό ομόλογό του στην Κεφαλονιά, και στη συνέχεια ο Ματαρέλα μετέβη και στην Κέρκυρα. Μια σημαντική κίνηση, ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας» καταλήγει ο αναλυτής της εφημερίδας του Μιλάνου. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)