to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 25.10.2018

Πολιτική

«Λάσπη στον ανεμιστήρα από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα»

Οι ελπίδες του παλιού πολιτικού συστήματος για παλινόρθωση εξανεμίζονται - Σωσίβιο σε θεωρίες σκευωρίας ψάχνουν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου


Η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους,  η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους.  

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του.

Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός. 


Πανικόβλητο το παλιό πολιτικό σύστημα

  • Αμηχανία στη Ν.Δ., που ξεχνάει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν επιμελώς τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια τους
  • Εκνευρισμός στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Τα εξοπλιστικά σκάνδαλα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το αμαρτωλό παρελθόν του
  • Ένοχη σιωπή από τον Κ. Σημίτη, τον πρωθυπουργό που έβλεπε τις μίζες να περνούν
  • Με ψεκασμένα σενάρια συνωμοσίας για Σόρος και Βαρουφάκη, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να καλύψουν την πολιτική ενοχή τους

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου έφερε ξανά στο προσκήνιο την έκταση της διαφθοράς που επικράτησε στη χώρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. Μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός Άμυνας της περιόδου Σημίτη που συνδέεται με υποθέσεις διαφθοράς, για να μην αναφερθούμε στον Τ. Μαντέλη ή στις σακούλες της Siemens που ο Θ. Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι μετέφερε στο κόμμα, όπως αναφέρει η «Αυγή».

Τι λένε Ν.Δ. και Φ. Γεννηματά

«Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την υπόληψη και την τιμή εκατοντάδων χιλιάδων στελεχών και μελών της δημοκρατικής παράταξης, που έχουν δώσει την ψυχή τους με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια και μοναδικό αίσθημα προσφοράς σε αυτόν τον τόπο», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της, χθες το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη: Όλα στο φως!» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει κάνει πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι από το 2007 εκτός κόμματος. Δυστυχώς, δεν μας ακολούθησε κανένα άλλο κόμμα σε αυτή την πορεία. Τώρα πλέον η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να κάνει το έργο της».

Ο κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν συμβάλλεις στη διαφάνεια όταν πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα, αλλά όταν προχωράς -και είμαστε περήφανοι γι' αυτό- σε αυτοκάθαρση και θωράκιση της Πολιτείας για να μπει τέλος στην διαφθορά», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση μετατρέπει τη πολιτική ζωή σε αρένα κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει απαντήσεις, τις οποίες δεν θα αποφύγει, για όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό του συμβούλιο. «Δεν πρόκειται πια για απλές διαρροές, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του on camera, αναφέρθηκε σε καταγγελία υπουργού ενώπιον του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου για χρηματοδότηση της κυβέρνησης του από τον Σόρος».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;
 
Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;
 
Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα. Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά.
 
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το “ανοιχτό βιβλίο του”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες.
 
Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”.
 
Η Νέα Δημοκρατία μέσω του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος.
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά.
 
Αυτονόητο είναι, τέλος, ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης».

«Μητσοτάκης και Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος», απάντησε χτες το Μαξίμου

«Οι ανακοινώσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις» που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί "εκσυγχρονιστές"»: με αυτό το σχόλιο απάντησε  το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν νωρίτερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με αφορμή προηγούμενη αναφορά του Μαξίμου στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου

Τι ανέφερε η ΝΔ

«Επειδή ο Αλ.Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της ΝΔ.», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, δίνοντας απάντηση στο σχόλιο του Μαξίμου (το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Απάντηση στο Μαξίμου επιχείρησε να δώσει νωρίτερα και το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

«Από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200δις ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς και του κ Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε. Περιμένουμε όμως να σπάσει την αφωνία του και να απολογηθεί για τις κατηγορίες του Υπουργού του ότι η Κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος».


«Μητσοτάκης - Γεννηματά δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους» αναφέρει  η ανακοίνωση του Μαξίμου

Να ζητήσουν συγγνώμη για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν ζητεί η κυβέρνηση από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου.

«Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».


«Η ΝΔ επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», ανέφερε νωρίτερα το Μαξίμου

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της Δικαιοσύνης» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι «Σήμερα με προφανή αμηχανία επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και, μέσω διαρροών, θυμίζει ότι επί των ημερών της ξεκίνησε η δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ξεχνώντας όμως ότι αυτό έγινε μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους».

Οι ίδιες πηγές καταλήγοντας ανέφεραν: «Αλήθεια, για τη ΝΔ, η προφυλάκιση Παπαντωνίου δεν αποτελεί προϊόν σκευωρίας, πολιτικής δίωξης και άθλιων παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη; Εάν είναι έτσι, είναι και αυτό μία πρόοδος για τη ΝΔ, έστω και αργά. Περιμένουμε αντίστοιχη πρόοδο από τον κ. Μητσοτάκη και για άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνά η Δικαιοσύνη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)