to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 01.04.2013

Διεθνή

Ισπανία: φωτογραφίες του προέδρου της Γαλικίας με λαθρέμπορο ναρκωτικών καταρρακώνουν την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος

Ο συντηρητικός πρόεδρος της βορειοδυτικής αυτόνομης περιοχής της Γαλικίας και ανατέλλων αστέρας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σήμερα, έπειτα από τη δημοσίευση παλαιοτέρων φωτογραφιών του στις οποίες απεικονίζεται μαζί με εμπόρους ναρκωτικών.



«Η δράση μου πάντοτε βρισκόταν εντός του πλαισίου του νόμου», ήταν η απάντηση του Νούνιεθ Φεϊχόο, ο οποίος κυβερνά στη Γαλικία από το 2009 και θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην ηγεσία του ΡΡ.

Η αντίδραση του προέδρου της Γαλικίας κατέστη αναγκαία έπειτα από τη δημοσίευση χθες στην κεντροαριστερή εφημερίδα Ελ Παΐς παλαιών φωτογραφιών του με τον Μαρθιάλ Ντοράδο—γνωστού λαθρεμπόρου, ο οποίος μάλιστα σήμερα εκτίει ποινή 14ετούς κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών. Οι δύο άνδρες εμφανίζονται να επιβαίνουν στο σκάφος του Ντοράδο το 1995 και το 1996 να βγαίνουν από το ίδιο αυτοκίνητο.

«Όταν τον γνώρισα δεν ήξερα τίποτε για το παρελθόν, ούτε για τις δραστηριότητές του», δικαιολογήθηκε ο πρόεδρος της Γαλικίας, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τη δική του άποψη για τα γεγονότα, ενώ η αντιπολίτευση ζητεί εν χορώ την παραίτησή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ντοράδο αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας «για λαθρεμπόριο» διέκοψε ευθύς αμέσως την όποια σχέση μαζύ του «έως ότου τελειώσει πλήρως πριν 13, ή 14 χρόνια».

«Η δικαιοσύνη έχει διεξάγει έρευνες για τις ίδιες φωτογραφίες με διαφορετικές αφορμές, αλλά με πάντοτε το ίδιο αποτέλεσμα: μηδέν».

Ο Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο υποστήριξε σήμερα ενώπιον των μέσων ενημέρωσης πως ενημέρωσε τον Ραχόι για την ύπαρξη των φωτογραφιών αυτών το 2009 και πως χθες βράδυ ο ίδιος ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να πληροφορηθεί «το περιεχόμενο και την έκτασή τους».

Η νέα αποκάλυψη έρχεται να κηλιδώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα του ΡΡ, που ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις επιπτώσεις στην κοινή γνώμη της υπόθεσης Γκιουρτέλ και το σκάνδαλο για τα διπλά λογιστικά βιβλία του κόμματος.

«Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)