to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 21.10.2018

Αθλητισμός

Το τρόπαιο στον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά

Τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.


Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Λετονού Έρνεστς Γκούλμπις (Νο 145) στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο του ΑTP 250.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό της ATP και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στον τελικό. «Εσπασε» μάλιστα το σερί του Γκούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι την Κυριακή (21/10)!  Αν και τώρα βρίσκεται στο Νο145, ο Γκούλμπις έχει υπάρξει μέλος του Top 10 στο παρελθόν!

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλες εμφανίσεις. Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Κρατώντας το σερβίς του, ο 20χρονος προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το break για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.

Ως το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο περιέγραψε αυτό που ένιωθε λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του πρώτου ATP τίτλου στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Για αυτές τις στιγμές αξίζει να ζεις» ήταν η ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.  

«Το να έχω κάνει δικό μου αυτό το τρόπαιο, ήταν το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο!

Έχω τον πρώτο μου ATP τίτλο στο προφίλ μου  και αυτό με κάνει να νιώθω ξεχωριστά. Ανυπομονώ για περισσότερες στιγμές και νίκες σαν κι αυτή στο μέλλον, πιστεύω πως ανήκω σε αυτή την ελίτ, αυτό το γκρουπ παικτών,» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κάμερα των διοργανωτών.

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του (σ.σ. ακολουθεί η συμμετοχή του στο τουρνουά της Βασιλείας και το Next Gen του Μιλάνου) τόνισε: «Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, θα παραμείνω προσγειωμένος και θα συγκεντρωθώ στους επόμενους στόχους που θέλω να πετύχω μέχρι το τέλος της χρονιάς».


Συγχαρητήρια από τον Αλ. Τσίπρα

Τα θερμά συγχαρητήρια του στον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter. «Μια ιστορική επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους!», αναφέρει.

Συγχαρητήρια από τον Γ. Βασιλειάδη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έσπευσε να συγχαρεί τον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου ATP στην καριέρα του.

Όπως συνηθίζει ο κυβερνητικός παράγοντας επέλεξε την πλατφόρμα του Twitter από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στο νεαρό τενίστα, κάνοντας την εξής ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σηκώνει στα χέρια του τον πρώτο τίτλο ATP αλλά και ολόκληρο το ελληνικό τένις. Συγχαρητήρια Στέφανε!» 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδεύει μάλιστα την ανάρτησή του με το σχετικό άρθρο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) για την κατάκτηση του τίτλου του Stockholm Open (ΑΤP 250) από τον 20χρονο Έλληνα τενίστα με νίκη 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί του Λετονού Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό. 


Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεθνή πρωτιά του Στέφανου Τσιτσιπά:

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση πρώτου ATP τίτλου στην καριέρα του.

Η συνεχής αγωνιστική άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά στο παγκόσμιο στερέωμα του τένις, μόνο αισιοδοξία δημιουργεί για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να χαράξει μια νέα δυναμική πορεία.

Ευχόμαστε η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τένις στη χώρα μας και του ευχόμαστε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)