to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 17.10.2018

Διεθνή

ΠΓΔΜ: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους βουλευτές και κόμματα - Την Παρασκευή η συνέχεια στη Βουλή

Το δεξιό VMRO ζήτησε σήμερα να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση αυτή στην ολομέλεια της Βουλής, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες


Συνεχίστηκε στα Σκόπια για τρίτη ημέρα σήμερα, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, της πρότασης Ζάεφ για την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως και τις προηγούμενες δύο ημέρες, έτσι και σήμερα δεν σημειώθηκε καμία μετακίνηση των κομμάτων από τις γνωστές θέσεις τους, ούτε μετατόπιση βουλευτών από τις κομματικές γραμμές.

Το κόμμα της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, ζήτησε σήμερα να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση αυτή στην ολομέλεια της Βουλής, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα και σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακολουθήσει φηφοφορία. Για την έγκριση της πρότασης απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.

Το VMRO-DPMNE σε σημερινή του ανακοίνωσή του, εκτίμησε ότι όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, έχουν διατυπωθεί, και πλέον δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης. Για τον λόγο αυτό, οι εναπομείναντες βουλευτές του VMRO-DPMNE, που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα τους αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή του τον ισχυρισμό, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ και κανείς βουλευτής του, όπως σημειώνει, δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για τροποποίηση του συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, γνωστοποίησε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, θα εξετασθεί νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για εργασιακά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)