to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 16.10.2018

Πολιτική

«Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Κόρμπιν. Αποτελέσματα και προοπτικές»: Διάλεξη του Paul Mason, στις 22/10

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:00


Κύκλος / «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία»

«Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Κόρμπιν. Αποτελέσματα και προοπτικές»

Διάλεξη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Paul Mason

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:00

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΚολεγίουΜπέρκμπεκ (Birkbeck Institute for the Humanities)

Συντονισμός: Τάσος Τσακίρογλου, δημοσιογράφος

Επιμέλεια κύκλου: Κώστας Δουζίνας, καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

  • Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30
  • Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά

Tο Megaron Plus συνεργάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), διοργανώνοντας συναντήσεις με διαπρεπείς προσωπικότητες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της διανόησης στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία». Την περίοδο 2018-2019 εγκαινιάζει ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών Paul Mason [Πωλ Μέισον] με την ομιλία «Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Κόρμπιν. Αποτελέσματα και προοπτικές» (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Ο Πωλ Μέισον θα παρουσιάσει τις πολιτικές δυναμικές που μετέτρεψαν το Εργατικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας σε ένα ισχυρό κίνημα με τη δυναμική μισού εκατομμυρίου πολιτών. Θα σχολιάσει επίσης την απάντηση της άρχουσας τάξης, τους πιθανούς δρόμους προς την εξουσία και θα καταλήξει σε εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Τσακίρογλου.

Την επιμέλεια του κύκλου έχει ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5:30 μ.μ.

Ο Paul Mason [Πωλ Μέισον]…

… είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών. Το 2001 άρχισε να εργάζεται σε ειδησεογραφική εκπομπή του BBC ως ανταποκριτής σε θέματα επιχειρηματικότητας. Η πρώτη του ζωντανή εμφάνιση έγινε για την κάλυψη της 11ης Σεπτεμβρίου και το πρώτο ερώτημα που έθεσε ήταν «τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία;». Έχει καλύψει την ανοδική πορεία της Κίνας, τον τυφώνα Κατρίνα, τα χρόνια Blair-Brown και την ανάδυση των αγώνων κατά της παγκοσμιοποίησης. Το 2008 στεκόταν έξω από τη Lehman Brothers στη Νέα Υόρκη όταν κατέρρευσε. Το 2013 συνεργάστηκε με το Channel 4 News ως οικονομικός συντάκτης και κάλυψε την Ελλάδα, τον πόλεμο στη Γάζα και το δημοψήφισμα στη Σκωτία. Από τον Απρίλιο του 2016 είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, αναλυτής και σχολιαστής και ασχολείται ειδικότερα με τον Τραμπ, το Brexit, το φαινόμενο Κόρμπιν και την οικονομία κοινωνικής δικαιοσύνης. Το τελευταίο βιβλίο του «Μετακαπιταλισμός: Ένας οδηγός για το μέλλον μας» μέχρι το 2016 είχε μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Είναι παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup – for Field of Vision για τους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)