to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 11.10.2018

Πολιτική

Γρ. Κατωπόδης στο Left.gr: Συνεχίζουμε για να κάνουμε τον Βύρωνα «μία πόλη για να ζεις»

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr εγκανίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.


Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές. 

Για υπέρογκο έλλειμμα που συνάντησε όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Βύρωνα έκανε λόγο ο Γρηγόρης Κατωπόδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Left.gr και τον Άγγελο Καλοδούκα

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε ότι ξαναστήθηκε η κοινωνική υπηρεσία που περιλαμβάνει τέσσερις δομές: το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ ο Δήμος προχώρησε σε αρκετές ακόμα κοινωνικές δράσεις. 

“Ο δήμος Βύρωνα είναι ίσως ο μοναδικός δήμος που κάνει ανακύκλωση στην πηγή και προσπαθεί να το καλλιεργήσει αυτό και στα σχολεία”, πρόσθεσε ο Γρ. Κατωπόδης περιγράφοντας αναλυτικά τις πρωτοβουλίες του δήμου για την καθαριότητα.

Ο Γρ. Κατωπόδης ανέλυσε επίσης τις προσπάθειες του δήμου στον τομέα των υποδομών και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τον αθλητισμό ενώ στάθηκε αναλυτικά στη “σπουδαία προσπάθεια” ανακαίνισης των 20 περίπου παιδικών χαρών που βρίσκονται εντός του δήμου Βύρωνα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ακόμη στο ζήτημα που προέκυψε με το 4ο δημοτικό σχολείο, το οποίο είχε κηρύξει σε “αχρησία” η Πολεοδομία. Τελικά, το σχολείο ολοκληρώθηκε σε άλλο κτίριο “σε χρόνο ρεκόρ” και στις 15 Οκτωβρίου θα μπουν τα παιδιά μέσα, με τη συμβολή και των πούλμαν που θα ναυλώσει η Περιφέρεια Αττικής, μέχρι να κατασκευαστεί το σχολείο στον παλιό του χώρο. 

Τάχθηκε επίσης υπέρ της απλής αναλογικής και της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων, "στη βάση ενός κοινού προγράμματος", κάτι που θα βοηθήσει στο "να τελειώσουν οι άγονες αντιπαραθέσεις".

Τέλος, σταχυολόγησε τις προτεραιότητες της παράταξής του για την επόμενη τετραετία, εφόσον εκλεγεί ξανά Δήμαρχος, ώστε ο Βύρωνας να μετατραπεί σε μία πόλη “στην οποία αξίζει να ζεις”. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)