to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 11.10.2018

Οικονομία

Τ. Πετρόπουλος: Λύση για τους Έλληνες Αιγυπτιώτες με τη συμφωνία (βίντεο)

Επιλύεται το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων στους Αιγυπτιώτες, με τη νέα συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου, στην Ελούντα, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου


Άμεση καταβολή των συντάξεων στους Έλληνες Αιγυπτιώτες, που συνεχίζουν να ζουν στη Χώρα του Νείλου, χωρίς να υπάρχουν πλέον καθυστερήσεις, προβλέπει η νέα συμφωνία περί των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Λίγο πριν από τη συμφωνία στη Σύνοδο της Ελούντας, από κοινού με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια η ελληνική πολιτεία με τους αιγυπτιακούς αντίστοιχους φορείς βάζει τάξη σε ένα καίριο ζήτημα, εκσυγχρονίζοντας -και βασικά απλουστεύοντας- το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης των Αιγυπτίων εργαζομένων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή, συμβάλλοντας στην ευκολότερη πρόσβαση και των Ελλήνων απασχολουμένων στο αιγυπτιακό σύστημα εργασίας, αλλά και στην άμεση, χωρίς καθυστερήσεις, καταβολή των συντάξεων στους Έλληνες Αιγυπτιώτες συνταξιούχους.

«Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, αποδεικνύεται το νέο επίπεδο σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου» δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος εστίασε και σε μία ακόμη σημαντική παράμετρο που απορρέει από την εν λόγω συμφωνία, καθώς οι νέες διατάξεις στις διμερείς σχέσεις για την κοινωνική ασφάλιση θα συμβάλει και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδος - Αιγύπτου. Οι θετικές επιπτώσεις θα αφορούν τους Έλληνες εργαζόμενους στην Αίγυπτο και αντίστροφα, άρα και στη καλύτερη λειτουργία αντιστοίχως των εταιρειών τους.

«Ήταν καιρός, μετά από 33 χρόνια, από το 1985 είχε υπογραφεί η τελευταία σύμβαση, να την αναθεωρήσουμε τώρα και να τη βελτιώσουμε αισθητά, να την κάνουμε πιο λειτουργική και πιο επωφελή για τα δύο μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Ειδικά για τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για τους Έλληνες εργαζομένους που απασχολούνται στην Αίγυπτο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι με την υπογραφή τής εν λόγω συμφωνίας «το μέρος της κοινωνικής ασφάλισης θα καλύπτεται από τους Αιγυπτίους εργοδότες, αλλά θα μπορεί η ασφάλιση να γίνεται και στην Ελλάδα, αν οι επιχειρήσεις είναι ελληνικές».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, με αυτές τις νέες διατάξεις, «η σύνταξη θα πηγαίνει κατ' ευθείαν στον συνταξιούχο, αποφεύγοντας τις δαιδαλώδεις διαδικασίες, και καταθέτοντας απ' ευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων του ποσού της σύνταξης, είτε των Ελλήνων συνταξιούχων στην Αίγυπτο, είτε των Αιγυπτίων συνταξιούχων στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)