to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:37 | 10.10.2018

Διεθνή

Αίγυπτος: 10 φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο Σινά

Άνδρες της αστυνομίας της Αιγύπτου σκότωσαν 10 φερόμενους ως τζιχαντιστές την Τρίτη στην Αλ Αρίς, στο βόρειο Σινά, όπου ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας διεξάγουν από τον Φεβρουάριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.


«Αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα κατά τις οποίες 10 τρομοκράτες κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στο προάστιο Αλ Όμπουρ της Αλ Αρίς, οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν την Τρίτη το αγρόκτημα και έλαβε χώρα ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν οι 10 τρομοκράτες», δήλωσε σε ΜΜΕ ο αξιωματούχος.

Με βάση υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, τουλάχιστον 519 φερόμενοι ως τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην επιχείρηση «Σινά 2018» από τον Φεβρουάριο. Βάσει κυβερνητικών ανακοινώσεων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου τριάντα στρατιωτικοί.

Τη Δευτέρα, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή ότι πρόσφατα σκοτώθηκαν 52 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και τρεις στρατιωτικοί στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων.

Ένας από τους ηγέτες του ΙΚ στην Αίγυπτο, ο Αμπού Χάμζα αλ Μακντέσι, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του αιγυπτιακού στρατού στην επαρχία του Σινά, είπαν την περασμένη εβδομάδα πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το ΙΚ ανακοίνωσε τον θάνατό του μέσω Telegram.

Μετά το 2013 και την ανατροπή από τον στρατό — υπό τη διοίκηση ακόμη τότε του σημερινού προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι — του ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, εκατοντάδες αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών.

Δεν επιτρέπεται σε ντόπιους ή ξένους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Σινά. Ο στρατός οργάνωσε τον Ιούλιο για τα ξένα ΜΜΕ μια σπάνια περιήγηση στην πόλη Αλ Αρίς.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)