to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Αντιμετωπίστηκε σαν πολυτραυματίας»: Πήρε εξιτήριο ο 17χρονος, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου σε ξενοδοχείο στην Σταλίδα Ηρακλείου, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι τρεις εμπλεκόμενοι στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό του 17χρονου, σε ξενοδοχείο της Σταλίδας. Ο κατηγορούμενος διευθυντής προσωπικού αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ. 

Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ έκαστος. 

«Πρόκειται για πολύ σοβαρό ξυλοδαρμό γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ο 17χρονος αντιμετωπίστηκε στην αρχή σαν πολυτραυματίας και οι γιατροί φοβόντουσαν ότι θα μπορούσε να έχει υποστεί ρήξη σε κάποιο ζωτικό όργανο», δηλώνει στο Left.gr η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Ελένη Μαυρομμάτη, η οποία αναφέρει ότι ο 17χρονος πήρε σήμερα, Δευτέρα 8/10, εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά «θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση» καθώς «φέρει σοβαρές κακώσεις». «Ευτυχώς, χάρη στη δημοσιοποίηση του θέματος σταμάτησαν οι απειλές προς την οικογένεια του νεαρού», προσθέτει η κ. Μαυρομμάτη.

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων τόνισε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που «διογκώθηκε υπερβολικά από τα ΜΜΕ» και υπογράμμισε ότι ο 17χρονος, τρεις ημέρες πριν το συμβάν, είχε απολυθεί από την ξενοδοχειακή μονάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, o συνήγορος υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων είπε χαρακτηριστικά ότι έγινε «η τρίχα τριχιά» (σ.σ.: από τα ΜΜΕ) και δήλωσε ότι «εξαιτίας αυτού του θορύβου μία υπόθεση που θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητας του Μονομελούς έγινε αντικείμενο ανακριτικής διαδικασίας με τον βαρύτατο νομικό χαρακτηρισμό της βαριάς σκοπούμενης βλάβης». 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, τρεις άνδρες οδήγησαν τον 17χρονο σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου του έφεραν βίαια χτυπήματα στο κεφάλι και στα γενετικά όργανα. Ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει και αργότερα υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι τονίζουν ότι ο 17χρονος είχε απολυθεί τρεις μέρες νωρίτερα και είχε δημιουργήσει ένταση και φασαρία στο lobby του ξενοδοχείου, με τον διευθυντή προσωπικού να τον οδηγεί σε παρακείμενο δωμάτιο για να τον ηρεμήσει. Εκεί ο ανήλικος του επιτέθηκε και, όπως δήλωσε, τον έβγαλε έξω με την βοήθεια ενός συντηρητή.

Σημειώνεται ότι εκτός του 35χρονου που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι άλλοι δύο αναζητούνταν μέχρι και που έληξε το αυτόφωρο. Σήμερα, Δευτέρα, εμφανίστηκαν τελικά ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)