to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μιλάτε ακόμα για πατριωτική ευθύνη;

Η σημερινή Ν.Δ. μοιάζει να παρακαλάει να υπάρξει αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, να φουντώσουν οι αλυτρωτισμοί και να ανοίξουν ξανά οι πληγές της αμφισβήτησης των συνόρων. Έτσι θα δημιουργήσει το ακροδεξιό ακροατήριο που θα επιχειρήσει να αγκαλιάσει


Οι αποκαλύψεις για τη μυστική παραδιπλωματία της Νέας Δημοκρατίας στο «Μακεδονικό» εκθέτουν μέρα με τη μέρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αξιωματική αντιπολίτευση στο σύνολό της. Από τις αστείες δικαιολογίες περί «τυχαίας συνάντησης» στα καφέ του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ώς το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», που ρίχνει φως στα όσα είπε η Μ. Σπυράκη ως «ειδική απεσταλμένη» του Μητσοτάκη στον Ζάεφ, μεσολάβησαν δυο ημέρες ψευδών, αμηχανίας και υποκρισίας.

«Μην συμφωνήσετε με τον Τσίπρα, γιατί είναι αναξιόπιστος και θα πέσει. Περιμένετε να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. του Μητσοτάκη για να περάσουμε την συμφωνία με ευρεία συναίνεση», φέρεται να είπε η ειδική απεσταλμένη του προέδρου στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ προκειμένου να τον προλάβει, μην τυχόν και καταλήξει σε συμφωνία για επίλυση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που, λίγο καιρό μετά, κατήγγειλαν δήθεν μυστικές διαπραγματεύσεις, ξεπουλήματα, προδοσίες και άλλα φαιδρά.

Το κόμμα που ως κυβέρνηση διαμόρφωσε την εθνική θέση στο Βουκουρέστι το 2008, πάνω στην οποία βασίστηκε και η συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα άγεται και φέρεται από τις εθνικιστικές κραυγές του Γεωργιάδη και λοιπών ψεκασμένων «μακεδονομάχων». Νιώθουν, αλήθεια, άνετα οι Νεοδημοκράτες ακούγοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη να «ερμηνεύει» τον Κώστα Καραμανλή, επαναλαμβάνοντας πως στο Βουκουρέστι «μπλόφαρε»;

Η Ν.Δ. συλλαμβάνεται ψευδόμενη κατ' εξακολούθηση. «Τα ίδια λέμε μέσα και έξω και με την ίδια γλώσσα», έλεγαν μετά τις αποκαλύψεις των πρακτικών των συσκέψεων της πολιτικής ηγεσίας στην ΠΓΔΜ και τα μυστικά ραντεβού της Σπυράκη με τον Ζάεφ. Θέατρο και μάλιστα κακοπαιγμένο. Η Ν.Δ. ούτε πατριωτική ευθύνη έχει ούτε το εθνικό συμφέρον εξυπηρετεί. Και αυτό το μαρτυρούν με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα όσα έρχονται στο φως.

Τουναντίον, η σημερινή Ν.Δ. μοιάζει να παρακαλάει να υπάρξει αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, να φουντώσουν οι αλυτρωτισμοί και να ανοίξουν ξανά οι πληγές της αμφισβήτησης των συνόρων. Έτσι θα δημιουργήσει το ακροδεξιό ακροατήριο που θα επιχειρήσει να αγκαλιάσει. Το έκανε με το προσφυγικό, το έκανε με το «Μακεδονικό», θα το ξανακάνει όσες φορές χρειαστεί.

Η έξαλλη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μια βασική αιτία. Τρία χρόνια μακριά από την εξουσία, στην οποία, κατά τη γνώμη της, έχει μονοπωλιακό δικαίωμα σχεδόν «ελέω Θεού», είναι πολλά και μη διαχειρίσιμα. Πολλώ δε μάλλον όταν απέναντί τους έχουν την Αριστερά που καταφέρνει και στήνει τη χώρα και την κοινωνία στα πόδια τους μετά την καταστροφή που προκάλεσε η Ν.Δ. «Να πέσει ο Τσίπρας και μετά τα βρίσκουμε» είπε η Σπυράκη στον Ζάεφ. Αυτή είναι η λογική της παράταξης Μητσοτάκη - Σαμαρά - Γεωργιάδη σε όλα τα θέματα. Και μιλούν ακόμη για πατριωτική ευθύνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)