to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 05.10.2018

Πολιτική

Η «Αλ Αχράμ» για την τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου στην Κρήτη στις 10 Οκτωβρίου

Η αναβάθμιση της συνεργασίας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των ηγετών τριών χωρών που θα συναντηθούν στις 10 Οκτωβρίου στην Κρήτη, τονίζει σε δημοσίευμά της η «Αλ Αχράμ» - Ενέργεια, τουρισμός και πολιτισμός ανάμεσα στα θέματα όπου θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος ο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει ο γ.γ. του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής


«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τριμερή σύνοδο την επόμενη εβδομάδα στη Κρήτη για να συζητήσουν την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε όλα τα επίπεδα», τονίζει χαρακτηριστικά η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.
 
   Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «κατά τη συνάντηση των τριών ηγετών, θα συζητηθούν τρόποι αναβάθμισης συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο, καθώς και στην οικονομική συνεργασία αλλά και την εδραίωση των προσπαθειών για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.
 
   Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η συριακή κρίση και το παλαιστινιακό, η κατάσταση στη Λιβύη και η ενίσχυση των δεσμών της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
   Σημειώνεται, τέλος, ότι στο ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ» γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σάμεχ Σούκρι, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των χωρών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
   Δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης., Γιώργου Φλωρεντή
 
   Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος κατάγεται και έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο και έχει συμβάλει στις προετοιμασίες της Συνόδου Κορυφής στον τομέα που είναι υπεύθυνος, τονίζει ότι αυτές τις ημέρες, περίπου πέντε 24ωρα πριν το άνοιγμα των εργασιών της Συνόδου στην Ελούντα της Κρήτης, πραγματοποιούνται και οι τελευταίες διεργασίες για όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και θα συζητηθούν στη Σύνοδο αυτή.
 
   Ο κ. Φλωρεντής τονίζει ότι ανάμεσα στα θέματα βρίσκεται και η αναβάθμιση του ρόλου του Κέντρου Καινοτομίας που ιδρύθηκε πέρυσι στο Μποργκ Ελ Άραμπ της Αιγύπτου με τη στήριξη της Αθήνας και της Λευκωσίας, ενώ τονίζει ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στα θέματα πληροφορικής, επικοινωνιών και νέας τεχνολογίας.
 
   Τέλος, επισημαίνει ότι η ενέργεια, ο τουρισμός και ο πολιτισμός θα είναι από τα θέματα που επίσης θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος κατά τη συνάντησή τους στην Ελούντα της Κρήτης, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)