to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 02.10.2018

Πολιτική

«Καρφί» Κακλαμάνη για τη Σπυράκη: «Στη θέση της, θα είχα δημοσιοποιήσει τη συνάντηση με τον Ζάεφ»

«Από άποψη τακτικής θα ήταν προτιμότερο (σ.σ.: να το είχε δημοσιοποιήσει)»


"Το ότι συναντήθηκε η κα Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ δεν είναι κακό. Οταν μιλάμε για αντιπολίτευση δεν υπάρχει θέμα μυστικής διπλωματίας. Εγώ θα το είχα δημοσιοποιήσει. Από άποψη τακτικής θα ήταν προτιμότερο". Την παρατήρηση αυτή έκανε ο βουλευτής Ά Αθήνας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Το ουσιαστικό συμπέρασμα -συνέχισε- από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ είναι ότι ο μέσος Σκοπιανός γύρισε την πλάτη στον παράδεισο που του υπόσχονταν οι ηγέτες της ΕΕ και οι αξιωματoύχοι των ΗΠΑ. Δεν παίρνουν κανένα μήνυμα δυστυχώς οι ηγεσίες της ΕΕ. Και στο δημοψήφισμα του 2015 στη χώρα μας είχε γίνει βάναυση εισβολή με σκοπό την επιρροή. Το σλαβόφωνο κομμάτι δεν προσήλθε στις κάλπες, είναι ακραίο στις απόψεις του, θεώρησε ακόμη και αυτή τη συμφωνία ότι δεν είναι αντάξια της "ιστορίας" τους, ΄πήγαν να ψηφίσουν πλειοψηφικά οι Αλβανόφωνοι". Σε σχέση με τον σχεδιασμό της ΝΔ ο πρώην υπουργός τόνισε ότι "εάν δεν ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, εμείς θα κάνουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Επρεπε να δείτε την έκφραση του Αμερικανού πρέσβη όταν το είπε αυτό ο Κ. Μητσοτάκης στο Βελλίδειο. Ο Α. Τσίπρας ακολουθεί πλήρως την αμερικανική γραμμή. Πιο μνημονιακός πρωθυπουργός δεν υπάρχει. Πέσαμε έξω όταν λέγαμε ότι θα μας βγάλει από την ΕΕ".

Για την επόμενη μέρα στα Σκόπια ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι "παρά τις πιέσεις που θα ασκηθούν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν θα βρει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθέωρηση ο Ζάεφ και θα πάνε σε εκλογές με τη συμφωνία των Πρεσπών ως προεκλογικό χαρτί. Και στη χώρα μας οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για το μακεδονικό. Ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας σε ένα πράγμα ανταγωνίζονται, στην διάθεσή τους να κερδίσουν την εύνοια του ΝΑΤΟ και του Τραμπ". Ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας "αυτό δεν προαναγγέλλεται, ξαφνικά αναγγέλλεται", σημείωσε. "Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα Σκόπια, και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλω να λυθεί το μακεδονικό χωρίς τη λέξη Μακεδονία, αλλά το κυρίως πρόβλημα δεν είναι η σύνθετη ονομασία αλλά όλο το πακέτο του αλυτρωτισμού". Κατά τον κ. Κακλαμάνη, οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να μπουν στην επόμενη Βουλή και κανένα κόμμα δεξιά της ΝΔ δεν πρόκειται να έχει τύχη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)