to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 28.09.2018

Διεθνή

Ντάισελμπλουμ... μετανιωμένος (ξανά): Σκληρά τα προγράμματα «διάσωσης», θα είχα διατυπώσει αλλιώς τη φράση για «τα ποτά και τις γυναίκες»

«Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια»:Η δήλωση Ντάισλεμπλουμ για τις χώρες του νότου του είχε θεωρηθεί προσβλητική. Σήμερα, εμφανίζεται αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση: «Θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία».


. Ντάισελμπλουμ στο Euronews: Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες 28/09/2018 11:58 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα 192 Greek
 
Αριθμός Είδησης: 20104425
 
   
Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.
 
 
 
O Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας, σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι κάτι καλό, ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή του επισημαίνοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Όμως δε νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες».
 
 

Στον Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζεται από τον δημοσιογράφο ότι στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δε δείχνει αρκετή συμπόνια. Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια». Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική. Σύμφωνα με το Euronews, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)