to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:52 | 28.09.2018

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Ο Ντόουλ αδειάζει Βέμπερ, που στηρίζει Μητσοτάκη

Στα δύο το ΕΛΚ εν όψει της κυριακάτικης ψηφοφορίας. Ο πρόεδρος του Κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ εξέφρασε τη θετική άποψη του για τη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας επιλέγει την οδό της σιωπής.


Κόντρα στη γραμμή… Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποφεύγει να εκφράσει την (θετική) άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών λόγω της στάσης της ΝΔ για το ονοματολογικό τάχθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ. Μέσω twitter, κάλεσε το λαό της πΓΔΜ να ψηφίσει την Κυριακή στην «ιστορική ευκαιρία» που έχει να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας του στο δημοψήφισμα και τόνισε με νόημα ότι «το ΕΛΚ υποστήριζε πάντα την ευρω-ατλαντική πορεία της περιοχής».

 

Ο λαός της πΓΔΜ θα έχει μια ιστορική ευκαιρία 

«Ο λαός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (@EPP) υποστήριξε πάντα την ευρωατλαντική πορεία της περιοχής, καθώς και τους πολίτες που χρησιμοποιούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους και να αποφεύγουν τα μποϊκοτάζ», έγραψε συγκεκριμένα ο Τζόζεφ Ντόουλ.

Η ένοχη σιωπή Βέμπερ

Η κίνηση Ντόουλ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια την Κυριακή. Ο ίδιος είναι πρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει υιοθετήσει την πολιτική της… σιωπής, μετά τη θέση Κ.Μητσοτάκη για τη συμφωνία. Ο Ντολ πάλι φαίνεται να είναι πιο ειλικρινής…

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζει:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)