to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 28.03.2013

Αθλητισμός

Απολογήθηκε ο Κατίδης δηλώνοντας... άγνοια!

Απόφαση της στιγμής χαρακτήρισε την ενέργειά του να χαιρετήσει ναζιστικά μετά το τέρμα που πέτυχε απέναντι στην Βέροια, ο Γ. Κατίδης κατά την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα ανακοινωθεί την Τρίτη (2/4)


Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μαζί με τον εκπρόσωπό του, Θεόφιλο Καρασσαβίδη και τον νομικό της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γρηγορίου, έδωσε το «παρών» στην Πειθαρχική Επιτροπή της ελληνικής Ομοσπονδίας και απολογήθηκε για την κίνησή του.

Καρά την απολογία του, ο Γιώργος Κατίδης υποστήριξε πως δεν είναι ναζιστής ή φασίστας, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει ακούσει κάτι για τον ναζισμό και υποστήριξε πως με την κίνησή του αυτή ήθελε να... επιβάλλει τον σεβασμό προς το πρόσωπό του για την κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα.

«Ούτε ναζιστής είμαι, ούτε φασίστας», ήταν τα πρώτα του λόγια και στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μαυρογέννης, τον ρώτησε αν γνωρίζει τι σημαίνει ο χαιρετισμός που έκανε και τι σημαίνει ναζισμός, με τον νεαρό άσο να αναφέρει: «Δεν έχω ακούσει κάτι για τον ναζισμό. Έχω δει μερικά θέματα με τον Χίτλερ στην τηλεόραση, αλλά δεν το είχα ακούσει».

Σε νέα ερώτηση του προέδρου για τον λόγο που αποφάσισε να πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο που έχει ταυτιστεί με κάτι προσβλητικό και θα μπορούσε να βγάλει τη φανέλα, ο Γιώργος Κατίδης, ανέφερε: «Στα προηγούμενα παιχνίδια είχα δεχθεί κριτική και νόμιζα ότι ο τρόπος αυτός ήταν σεβασμός και ο κόσμος θα σηκωθεί να πανηγυρίσει μαζί μου. Ήταν απόφαση της στιγμής και δεν το είχα προγραμματίσει».

Κληθείς να δώσει εξήγηση για τον σεβασμό, απάντησε: «Σεβασμός προς σε μένα. Ήταν κάτι αυθόρμητο. Ποιος 20χρονος θέλει να βάλει τέρμα στην καριέρα του; Δεν ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και για τον λόγο αυτό έθεσα εαυτόν εκτός ομάδας. Προσέβαλα τον λαό της ομάδας και τους συμπαίκτες μου και ο φροντιστής της ομάδας προσπάθησε να μου κατεβάσει το χέρι. Ήταν της στιγμής. Νόμιζε ότι σημαίνει σεβασμός σε μένα, αλλά δεν ήταν ρατσιστικός χαιρετισμός. Έχω έναν ετεροθαλή αδερφό. Υπήρχε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου».

Ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως πέντε αγωνιστικών, ωστόσο, η ΠΑΕ έχει αποφασίσει τη διακοπή του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Μάλιστα, η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο τιμωρίας, κάτι που φάνηκε από την απάντηση του προέδρου Μαυρογέννη, μόλις ο νομικός της ΠΑΕ, Γρηγορίου θέλησε να απολογηθεί, υποστηρίζοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσετε. Μας κάλυψε ο ποδοσφαιριστής».

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)