to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 21.09.2018

left.gr

Οικονομία

Η έξοδος της Κύπρου στις αγορές και το «άδειασμα» στη σπέκουλα του ΣΚΑΪ (ηχητικό)

Αλλά ο Άρης επιμένει...


Εκτός από τα γνωστά fake news με τα οποία εξυπηρετεί την προπαγανδιστική του τακτική, ο ΣΚΑΪ εφευρίσκει και άλλες, λιγότερο κραυγαλέες μεθόδους προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του. Μία από αυτές, οι «μισές αλήθειες», όπως αυτή με την οποία μας βομβαρδίζει όλες τις τελευταίες ημέρες. Η Κύπρος βγήκε στις αγορές, η Ελλάδα (με την κυβέρνηση των κατσαπλιάδων Πολάκηδων που αποτελούν τον πολιτικό βραχίονα του Ρουβίκωνα), πότε; Αναπόφευκτες λοιπόν, οι συγκρίσεις, μεταξύ της αποτελεσματικής κυπριακής κυβέρνησης και της αντίστοιχης ελληνικής, όπως αναδεικνύει και το χαρακτηριστικό «σουπεράκι» που είδαμε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ:

Εύλογο το ερώτημα θα πει κάποιος. Ωστόσο, αυτό που επιμελώς απέκρυψε ο ΣΚΑΪ, ήταν ότι, η Κύπρος βγήκε στις αγορές 2,5 χρόνια μετά το τέλος του δικού της προγράμματος, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2016. Άρα, οποιαδήποτε τέτοια σύγκριση, με την Ελλάδα που μετράει... ημέρες εκτός προγράμματος, είναι άστοχη και άκαιρη. 

Η μισή αλήθεια, όμως, όπως και τα ψεύδη, έχει κοντά ποδάρια: αρκούσε η παρουσία του κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη (βλέπε τη φωτογραφία του παρακάτω ηχητικού), στην ραδιοφωνική εκπομπή των Πορτοσάλτε - Παπαδημητρίου, το πρωί της Πέμπτης 20/9, προκειμένου να φανεί η μακροχρόνια διαδικασία μέσω της οποία η Κύπρος κατάφερε τελικά, να βγει με χαμηλό επιτόκιο δανεισμού τις αγορές. 

Μπορεί ο Άρης Πορτοσάλτε να υποδέχθηκε τον κ. Γεωργιάδη ως τον άνθρωπο που εκπροσωπεί μία χώρα που «δεν χάνει χρόνο σε φληναφήματα» και «δουλεύει με ορθολογισμό» (σε αντίθεση, προφανώς, με την Ελλάδα), ωστόσο, η σύνθετη πραγματικότητα που περιέγραψε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, έκανε ακόμα και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να ψέξει τον Άρη Πορτοσάλτε επειδή ως «ανυπόμονος» θέλει η Ελλάδα «να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα αύριο το πρωί» (στο 3:50'' του παρακάτω βίντεο). «Είδες ότι στην Κύπρο πήρε 2,5 χρόνια να πάει από τη μία επενδυτική βαθμίδα στην άλλη», το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου που, πιθανότατα, θα κατηγορηθεί από τον συνομιλητή του ότι αποτελεί «καρακόλι του Μαξίμου» (sic), κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο κ. Πορτοσάλτε για άλλον δημοσιογράφο.

Φυσικά, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την όμορφη ιστορία σου, καλό είναι να την αγνοήσες και αυτό έκανε ο παρουσταστής του ΣΚΑΪ, συνεχίζοντας τη σπέκουλα μέσω twitter:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)