to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 20.09.2018

Κοινωνία

Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων: Τρεις μελέτες για Καστελόριζο, Χάλκη, Πάτμο εκπονεί η ΚΤΥΠ

Για τις τρεις μελέτες που θα εκπονήσει η ΚΤΥΠ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων, συζήτησαν τη Δευτέρ αο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης


Φωτ.: Χάλκη

Για τις τρεις μελέτες που θα εκπονήσει η ΚΤΥΠ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων, συζήτησαν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης παρουσία της Αντιπροέδρου, Στέλλας Πολίτου και στελεχών της Διοίκησης των παραπάνω Φορέων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων.

Πρόκειται για τις μελέτες:

Α) Ανάδειξης της παραλιακής ζώνης Μεγίστης της νήσου Καστελόριζου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ. η οποία έχει σκοπό να τονώσει την τουριστική κίνηση του νησιού και να αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον του.

Β) Αποκατάστασης και επισκευής του ιστορικού διατηρητέου μνημείου “Σαρέντζι” και του κτιρίου “Ρολόι” στην Χάλκη, με σκοπό την αξιοποίησή τους, ως εκθεσιακών χώρων, που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του νησιού.

Γ) Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτμο έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας, φροντίδας και περίθαλψης αφενός των βρεφών και νηπίων με αναπηρία του νησιού και αφετέρου των ηλικιωμένων της Πάτμου.

Οι μελέτες θα εκπονηθούν στο πλαίσιο των πρώτων συμβάσεων που υπέγραψε ο Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων με τους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενίσχυσης της ανάπτυξης των νησιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)