to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φάουλ; Όχι, είναι η ιδεολογία τους, ηλίθιε…

Τον τελευταίο καιρό, κεντρικά στελέχη της ΝΔ – και από κοντά του ΠΑΣΟΚ – προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού, στην προσπάθεια τους να αποδομήσουν με κάθε αθέμιτο τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης.


Ακροδεξιά

Πολλές φορές μάλιστα, υπερβαίνουν και τα ελάχιστα όρια με αήθεις θέσεις. Στις αρχές του Σεπτέμβρη, σε άρθρο μου με τον τίτλο «Μα πού πήγαν όλοι οι φιλελεύθεροι της ΝΔ; », είχα σχολιάσει την αφωνία ήπιων στελεχών της ΝΔ, αναρωτώμενος γιατί δεν παίρνουν θέση σε μείζονα θέματα που πλήττουν τα θεμέλια της δημοκρατίας, όπως τη δήλωση Μ. Βορίδη ότι «ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές»!!!

Εξωραϊσμός και του Πινοσέτ

Ο Κ. Καραγκούνης, που έχει χρηματίσει Υφυπουργός Δικαιοσύνης στη κυβέρνηση Σαμαρά, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ επί Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η πρόταση της παράταξης είναι η «γνωστή και παγκοσμίως επιτυχημένη πρόταση Πινοσέτ». Με άλλα λόγια, ο Καραγκούνης υποστήριξε τη θέση της ΝΔ υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος που οδηγεί σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους, υπέρ αυτών που έχουν και κατέχουν, για να σχηματίζουν τον περίφημο νεοφιλελεύθερο «κουμπαρά» του Μ. Φρίντμαν. Ο Καραγκούνης όμως δεν κρύφτηκε, όπως το κόμμα του, και αποκάλυψε τις μύχιες σκέψεις του με την αναφορά στον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, που με δολοφονίες, αίμα και πόνο εφάρμοσε τέτοιες «μεταρρυθμίσεις». Η διγλωσία της ηγεσίας της ΝΔ είναι σημειολογικά προφανής, στέλνοντας και εδώ τη θερμή ακροδεξιά ματιά της.

Στον Νόμο Κατσέλη η ΝΔ

Αυτή τη φορά δεν έκανε ακροδεξιές δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά σε άλλο πεδίο, επίσης προκλητικό για τον λαϊκό κόσμο που στενάζει κινδυνεύοντας να χάσει περιουσιακά του στοιχεία, λόγω τραπεζικών δανείων.   Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε κούρεμα και υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη(!) των δανείων της ΝΔ!!! Να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την προκλητικότητα και το απύθμενο θράσος του αντιπροέδρου της ΝΔ; Μάλλον πρέπει να εξεγερθεί…Σημειώνω ότι η πρόταση Γεωργιάδη έγινε μια βδομάδα πριν την κλήση των οικονομικών Εισαγγελέων, οι οποίοι κάλεσαν τραπεζικά και κομματικά στελέχη ως ύποπτα για κακούργημα αναφορικά με τα «επισφαλή δάνεια» που έλαβαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από τα 246 εκατ. ευρώ που έχουν δανειστεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Πειραιώς, τα 240 εκατ. έχουν καταγγελθεί. Σωστά έπραξαν οι εισαγγελείς γιατί με τους ρυθμούς της αποπληρωμής των θαλασσοδανείων τους, η Ν.Δ. θα ξεχρεώσει σε …261 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ σε …630 χρόνια! Οφείλω να σημειώσω ότι ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Γεωργιάδη ήταν  ο Χρήστος Σταϊκούρας, που τόνισε ότι «τα κόμματα πρέπει, όπως και όλοι οι πολίτες, να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».

Θυμίζουμε ότι είχαν πάρει και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να καλύψουν τη θέση τους από ποινικές ευθύνες την περίοδο που ο ελληνικός λαός φορτωνόταν 50 δισ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Προφανώς τα κόμματα αυτά, έχοντας τεχνογνωσία στα «φέσια», μπορούν να αντιγράψουν τον «Νέο Πανιώνιο»,  αλλάζοντας το ΑΦΜ τους επανιδρυόμενη, ή να υποβιβαστεί σε κατηγορία π.χ. συνοικιακού ΟΤΑ, όπως έκανε η ΑΕΚ.

Να κοπούν οι συντάξεις

Η ΝΔ, μη μπορώντας να χωνέψει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων, λόγω της τεχνογνωσίας που και εδώ κατέχει, μετά τις ασύλληπτες περικοπές 12 φορές στα χρόνια της κρίσης, όταν συγκυβερνούσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί συνεχώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Προχθές ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις.

Απολύσεις

Μια μέρα μετά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αποκάλυψε πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Κοίτα ποιοι μιλάνε! Αυτοί που επέβαλαν τις προηγούμενες δεκαετίες το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων. Όμως τα επίσημα στοιχεία απογραφής δείχνουν ότι το 2016 είχαμε 49.448 συμβασιούχους και τον Ιούλιο του 2018 ο αριθμός αυτός έπεσε στις 47.179, είχαμε δηλαδή μείωση κατά 2.500 στα τελευταία δύο χρόνια. Για το 2014 δεν υπάρχουν στοιχεία, γιατί ήταν …αόρατοι οι συμβασιούχοι. Το θέμα αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις. Η ΝΔ ουσιαστικά θέλει να παραχωρήσει στους ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες που καλύπτουν αυτή την στιγμή οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες, όπως σχολικοί φύλακες, καθαριότητας ή εκπαιδευτικών.

Τα πυροδάνεια

Ερώτηση υπέβαλε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πατρίς», Γ. Αργυρόπουλος, στη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ για την αναγκαιότητα της επίλυσης του προβλήματος των δανείων µε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δάνεια που χορηγήθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε εκατοντάδες επιχειρήσεις από τη κυβέρνηση Καραµανλή.  Σήμερα αυτά τα δάνεια, λόγω της εγγύησης του Δημοσίου, θεωρούνται πλήρως εισπράξιμα και έχουν μετατραπεί σε θηλιά για χιλιάδες επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι πρόκειται για ένα «ειδικό» θέμα, το οποίο αυτήν την περίοδο μελετάται επισταμένως προκειμένου να δοθεί σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση που θα επιλύει το πρόβλημα! Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης, που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος σε ένα έντονα κοινωνικό-οικονομικό θέμα. Μεταξεταστέος για μετά τις εκλογές…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)