to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Climathons: Νέα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Τα Climathons είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που οργανώνονται από το Climate-KIC, και μπορούν να θεωρηθούν πλέον παγκόσμιο κίνημα.


Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διοργάνωση Climathon για την Κρήτη, έχοντας ως θέμα "Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής" και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Τέτοιες δράσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο και εκεί ενεργοί πολίτες συγκεντρώνονται και συζητούν για ένα 24ώρο προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην πόλη τους και να προτείνουν λύσεις. Το Climate-KIC είναι μια Ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Για την πόλη του Ηρακλείου τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ομάδα Κοινωνικό-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ι.Τ.Ε και ο Δήμος Ηρακλείου και όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, περιμένουν όλους του πολίτες, σε μια μοναδική εκδήλωση που έχει θέσει ως στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πόλη του Ηρακλείου, μέσα από την ανάπτυξη ιδεών των πολιτών και με πολλά ευχάριστα διαλείμματα για έμπνευση και ξεκούραση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Heraklion και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)