to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 13.09.2018

Πολιτική

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ετήσια Έκθεση του ΕΣΡ

Την Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επέδωσαν το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κύριοι Αθανάσιος Κουτρομάνος και Ροδόλφος Μορώνης, παρουσία των Προέδρων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Δημόσιας Διοίκησης κ. Σπύρου Λάππα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι τα πεπραγμένα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι πλούσια, γεγονός που και η κοινή γνώμη πρέπει να έχει αντιληφθεί, «στη σωστή κατεύθυνση, σε έναν τομέα που ήθελε και θέλει πάρα πολλή δουλειά για να εξορθολογιστεί, να ξαναθωρακιστεί θεσμικά αλλά και από κάθε άποψη. Κι αυτό, διότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για δεκαετίες ήταν απολύτως άναρχο και δημιουργούσε τραυματισμό θεσμικό, και πολιτικό σ’ έναν βαθμό, γιατί και τα μίντια έχουν πολύ μεγάλο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

«Πιστεύω», τόνισε ο κ. Βούτσης, «ότι η επιμονή από πλευράς της σημερινής σύνθεσης του ΕΣΡ, αλλά και η επιμονή από την πλευρά της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί μια λύση συναινετική, αποδεκτή σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε ένα καλό αποτέλεσμα». Παρατήρησε ωστόσο ότι το Συμβούλιο έχει και περαιτέρω σημαντική δουλειά να επιτελέσει ως προς «τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια, για τα ραδιόφωνα και κυρίως για την καθημερινή παρακολούθηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου για το τι εκπέμπει, καθώς πέραν της πολιτικής διάστασης υπάρχει η παιδαγωγική, η από κάθε πλευρά πολιτισμική, η μορφωτική, η ψυχαγωγία η οποία γίνεται μέσα από τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση».

«Όλα αυτά», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, «είναι θέματα τα οποία, τώρα πια επί της ουσίας και κατά τις επιταγές του Συντάγματος, είμαι σίγουρος ότι θα είστε σε θέση να τα βάλετε σε τάξη».

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της Πολιτείας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, συμπληρώνοντας: «Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στα έργα που μας ανέθεσε. Η διαδικασία της αδειοδότησης που τόσο πολύ απασχόλησε την κοινωνία είναι μια καλή βάση, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή. Για τα πεπραγμένα μας του 2017 πρέπει να πω ότι αποδίδουν ένα μέρος του έργου μας, πολλά πράγματα όμως δεν μπορούν να καταγραφούν».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούτσης παρατήρησε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του ΕΣΡ, στο πλαίσιο των ακροάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν όλα τα θέματα απαντώντας και στις ερωτήσεις που θα τους τεθούν.

Ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Ροδόλφος Μορώνης, ανέφερε: «Εκείνο που μας τρομάζει λίγο είναι αυτό που έχουμε από δω και πέρα. Με αρκετό κόπο θέσαμε τα πρώτα θεμέλια. Η πρόθεσή μας είναι αρκετά πριν από τη λήξη της θητείας μας να παραδώσουμε ένα τοπίο, ένα μιντιακό οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος και του κοινού, αλλά και της δημοκρατίας γενικότερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)