to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 13.09.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ευ. Αντώναρος: Υπάρχουν «βοθρολύματα» στη ΝΔ

«Θα φάνε τα μούτρα τους» όσοι βάλλουν κατά του Καραμανλή


Για «ανοίκιες επιθέσεις» έκανε λόγο στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας όσους βάλλουν το τελευταίο διάστημα κατά του Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχουν εντός της ΚΟ της ΝΔ «άνθρωποι που δυσανασχετούν και είναι εγκλωβισμένοι» και που τους ενοχλούν τα «βοθρολύματα» που υπάρχουν στην παράταξη.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που επιτίθενται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σχολίασε πως «δεν είναι τυχαία», σημειώνοντας πως «κάθε φορά που ορισμένοι άνθρωποι, ορισμένες πολιτικές καταστάσεις, βρίσκονται σε αδιέξοδο έχουν έναν  προσφιλή στόχο: τον Κώστα Καραμανλή και την περίοδο της διακυβέρνησής της χώρας από εκείνον». Ωστόσο, τόνισε πως «οι Έλληνες πολίτες σε μεγάλο βαθμό έχουν πραγματική αντίληψη του τι συνέβη εκείνη την περίοδο και δε μπορεί τίποτα, κανένα χυδαίο δημοσίευμα αυτής ή παρόμοιας μορφής, να αλλάξουν την εντύπωση την οποία έχουν».

Παράλληλα, απευθυνόμενος σε όσους εξαπολύουν τις επιθέσεις, τους κάλεσε «να μην προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αδυναμίες, αστοχίες, αδιέξοδα που βρίσκουν μπροστά τους με τέτοιες ανοίκειες επιθέσεις» και «πρέπει όσοι Έλληνες πολίτες έχουν απλή λογική να καταλαβαίνουν ακριβώς ποιοι είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τι κρύβεται». Χαρακτήρισε δε στάση «εύγλωττης σιωπής», την στάση που έχει επιλέξει ο πρώην πρωθυπουργός και σημείωσε πως «όσοι προσπαθούν με τέτοια πλάγια, ύπουλα μέσα να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει αυτή τη στάση για δικούς τους σκοπούς και με δικές τους στοχεύσεις, θα φάνε τα μούτρα τους».

Για τις επικρίσεις που δέχεται και ο ίδιος, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «όσα λέω με το θάρρος της γνώμης μου και επώνυμα» είναι «αποκλειστικά δικά μου και κανενός άλλου», υπογραμμίζοντας πως «εγώ δεν προσπαθώ να οικειοποιηθώ το όνομα του Καραμανλή». «Πιστεύω σε μια ΝΔ, σε μια κεντροδεξιά παράταξη στην οποία έχω ενταθεί επίσης με δίκη μου απόφαση εδώ και 40 χρόνια, η οποία είναι εκείνη την οποία περιέγραψε  όχι ο Κώστας Καραμανλής, (αλλά) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».  «Αυτές είναι οι αρχές», σύμφωνα με τον ίδιο, οι οποίες «προσαρμόζονται στη σημερινή μας  εποχή», αλλά «υπάρχουν αξίες οι οποίες είναι διαχρονικές», όπως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός  που «δεν αμφισβητείται αυτή τη στιγμή», αλλά και η εθνική συμφιλίωση, ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και η κοινωνική σύγκλιση, που «ορισμένοι δείχνουν να αμφισβητούν».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν η σημερινή ΝΔ έχει σχέση με τις αρχές του Κ. Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως «η σημερινή ΝΔ έχει ξεφύγει σε δύο βασικούς τομείς» και συγκεκριμένα αναφέρθηκε «στην τάση προς την υπερδεξιά» και στις «αντιλήψεις για την οικονομία που είναι αγκαλιά με τον νεοφιλελευθερισμό».  «Εγώ με αυτή τη ΝΔ δε θέλω να έχω καμία σχέση», σημείωσε επίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «και πάρα πολλοί πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε αυτόν τον χώρο, αλλά και άλλοι πολίτες που είναι κομματικά ανένταχτοι  και κοιτάνε που θα πάνε, δε θα έρθουν να ψηφίσουν τη ΝΔ».

Ερωτηθείς υπάρχουν μέλη της ΚΟ της ΝΔ που συμμερίζονται την άποψή του πως υπάρχουν στελέχη που οι απόψεις τους δεν έχουν σχέση με αυτές της παράταξης, ο κ. Αντώναρος σημείωσε «η σιωπή πολλών και η άρνηση πολλών να εμφανιστούν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα ή να εμφανίζονται πολύ σπάνια και να υπερασπιστούν τη σημερινή ΝΔ, αποδεικνύει ακριβώς αυτό». «Γνωρίζω παρά πολύ καλά ποιοι άνθρωποι δυσανασχετούν και είναι εγκλωβισμένοι», συνέχισε, σημειώνοντας ωστόσο πως σέβεται το γεγονός ότι «ανήκουν σε μία οργανωμένη πολιτική παράταξη, θέλουν να δουν πώς θα πάνε τα πράγματα, αγωνίζονται για αυτήν την παράταξη».  «Τα βοθρολύματα που υπάρχουν εκεί μέσα τους ενοχλούν», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην κα Παπακώστα, ο κ. Αντώναρος επισήμανε την προσωπική φιλία και την κοινή πολιτική διαδρομή που τους συνδέει και πως έχουν «κοινότητα απόψεων σε πάρα πολλά ουσιαστικά θέματα». Σημείωσε πως δεν μετέχει στην «Νέα Ελληνική Ορμή» χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποδοκιμάζει την κα Παπακώστα, όπως είπε. Απλά, ανέφερε πως έχει «μια διαφορετική προσέγγιση την οποία πρέπει να έχει και μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εμάς ως προσωπικότητα αυτόνομη γιατί αυτόνομες προσωπικότητες είμαστε, δεν έχουμε κάνει κάποια ομάδα συνωμοσίας που κινούμεθα όπως ορισμένοι προσπαθούν να μας προσάψουν εναντίον της ΝΔ».

Για το Μακεδονικό, χαρακτήρισε το πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών «γενικά αποδεκτό», ανέφερε πως αντιλαμβάνεται πλήρως τις επιφυλάξεις  που εκφράζουν πολίτες, κυρίως της βόρειας Ελλάδας και τόνισε πως «πρέπει  να περιμένουμε να δούμε αν η γειτονική χώρα θα εφαρμόσει όλα εκείνα τα οποία  έχει δεσμευτεί να κάνει στα πλαίσια της  προκαταρκτικής συμφωνίας που υπογράφηκε».

Σχετικά με τον ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην οποία παρευρέθηκε ο κ. Αντώναρος  την χαρακτήρισε δομημένη. Όπως ανέφερε τα πρώτα 2/3 της ομιλίας αφορούσαν το σχέδιο της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα» και το «πού θέλουν να πάνε την χώρα και κυρίως πώς», εκφράζοντας την άποψη πως είναι ικανοποιητικό «επειδή υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας», σημειώνοντας ωστόσο πως θα ήθελε «να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δράσεις προς εκείνες τις ομάδες που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και οι οποίες δεν έχουν καμία δυνατότητα να κερδίσουν με τη δουλειά τους ένα ευρώ παραπάνω». Ανέφερε επίσης, πως στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού «κατέγραψα τις προθέσεις του για νομοθέτηση διαφόρων μέτρων μέσα στο 2018» και «περιμένω, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, να τα δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη».

Τέλος, απέρριψε τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης πως οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ συνιστούν παροχολογία. «Παροχολογία είναι περισσότερο υποσχέσεις και λιγότερο συγκεκριμένα μετρά», σημείωσε και επισήμανε εν προκειμένω πως τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  είναι συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία «θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση τα έχει κοστολογήσει σωστά».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)