to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με όραμα και στρατηγικό σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταμνημονιακή εποχή

Το όραμα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα, παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της πρώτης μεταμνημονιακής ΔΕΘ.


Το όραμα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  για την Ελλάδα, παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της πρώτης μεταμνημονιακής ΔΕΘ.

Με το σχέδιο «Δίκαιη ανάπτυξη», για μια νέα δημοκρατικήδιακυβέρνηση δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό μοντέλο, ανασυγκροτώντας την παραγωγή, επενδύοντας στη καινοτομία και τη ψηφιακή σύγκλιση, στη γνώση και στις νέες τεχνολογίεςενισχύοντας το κοινωνικό κράτοςστηρίζοντας τους νέους,καταπολεμώντας τις ανισότητες, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση στη παιδεία και στο πολιτισμό σε όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς,διακρίσεις και ανισότητες.

Με  πρώτο στόχο την ανάκτηση της εργασίας που στηρίζεται  στην προστασία της μισθωτής εργασίας και στη στήριξη των επενδύσεων,με σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών που  αποκαθιστούν τις αδικίες των μνημονίων και δίνουν ώθηση στην οικονομία.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% , Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών,Μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων , Επιδότηση ενοικίου , Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού,Ενίσχυση Ειδικής Αγωγής της στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, Καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς,Κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ ,Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα,  Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δύο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21,Εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου στις αρχές του 2019.

Ένα συνολικό στρατηγικό  σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχήςκαι ταυτόχρονα ιδιαίτερα  ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Με μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων, αυτών που σήκωσαν το τεράστιο βάρος της κρίσης.

Αυτό το σχέδιο είναι η επιλογή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης  που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον ακροδεξιό ξεπεσμό της ΝΔ που ταυτίζει τα μέτρα ελάφρυνσης σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση με παροχολογία.

Δεν περιμένουμε τίποτα  από την ΝΔ ,γιατί εκτός όλων των άλλων που δηλώνουν την απόλυτη ΛΑΟποίηση της, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, αν ήταν Κυβέρνηση θα προωθούσε το ασφαλιστικό σύστημα του Πινοσέτ και οριζόντιες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, και  ότι ο κ. Ορμπάν «δεν είναι ακροδεξιός», απλώς «έχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Την απάντηση στην κατρακύλα της ΝΔ θα δώσουν οι συμπολίτες μας που πολύ γρήγορα  θα αρχίσουν να βλέπουν βελτίωση στην καθημερινότητα τους. Ο λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά ποιος ενδιαφέρετε  πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων του και ποιος υποκρίνεται, ανοίγοντας  το  δρόμο για μια δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)