to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 26.03.2013

Διεθνή

BBC: Ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει καμία εμπειρία στα δημόσια οικονομικά

Ο επικεφαλής του Eurogroup στο στόχαστρο του ξένου τύπου


Δεν έχει σπουδάσει ούτε ασχοληθεί στο παρελθόν με τα δημόσια οικονομικά. Αυτό τονίζουν τα «πορτρέτα» του Γερούν Ντάισελμπλουμ που γράφτηκαν στον ξένο Τύπο με την ευκαιρία της περίφημης δήλωσής του _ την οποία «μάζεψε» αργότερα _ ότι το πρόγραμμα διάσωσης για την Κύπρο θα αποτελέσει μοντέλο για την επίλυση παρόμοιων τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη.

«Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία», σημείωσε το BBC.

Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είναι μέλος του ολλανδικού Εργατικού Κόμματος και ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μόλις πριν από τέσσερις μήνες. Στην κεφαλή του Eurogroup έχει ακόμη μικρότερη εμπειρία, καθώς διαδέχθηκε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα τέλη Ιανουαρίου _ οποίος μάλιστα επέκρινε ήδη τον «διάδοχό» του για τους όρους της διάσωσης της Κύπρου.

Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει ότι δεσμεύεται πως θα κάνει το παν προκειμένου «κάθε ευρωπαϊκή χώρα οφείλει να βάλει τάξη στον προϋπολογισμό της και να ενισχύσει την οικονομία της. Η υποστήριξη πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με τις προσπάθειες που κάνει η κάθε χώρα για να λύσει τα προβλήματά της».

Ο Ντάισελμπλουμ γεννήθηκε στο Αϊντχόβεν πριν από 47 χρόνια (κλείνουν την Παρασκευή) και έχει δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, με την σύντροφό του. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός ευρωβουλευτών του ολλανδικού Εργατικού Κόμματος (στις Βρυξέλλες) και στη συνέχεια Ολλανδών βουλευτών (στη Χάγη) προτού διατελέσει σύμβουλος του υπουργού Γεωργίας της Ολλανδίας.

Πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2000 και, μέχρι να αναλάβει υπουργός Οικονομικών πρόσφατα, είχε εμπειρία μόνο από πολύ κατώτερες θέσεις, όπως του εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος για τη νεολαία και την παιδεία. Δεν κατείχε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν υπουργική θέση, ούτε έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από την αγροτική οικονομία και την παιδεία.

Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)