to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 05.09.2018

Οικονομία

Στη Χίο σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της μαρίνας του νησιού

Πρόσφατα εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Χίου, το οποίο θέτει το χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνη Κέφη, ενόψει της αξιοποίησης της μαρίνας Χίου και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση μιας σειράς πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξή της, είχε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, 'Αρης Ξενόφος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το νησί συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Χίου, το οποίο θέτει το χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της. Στόχος είναι η μαρίνα Χίου αφενός να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα μαρινών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα και αφετέρου να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της. Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό που διεξάγεται από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση της μαρίνας, αυτός έχει εισέλθει στη β' φάση με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές στην αρχή του επόμενου τριμήνου.

Όπως ανέφερε κ. Ξενόφος, «το Ταμείο, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής προσέγγισης που εφαρμόζει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αρμονική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της πόλης και των κατοίκων με τον κάθε λιμένα, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Παράλληλα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των φορέων, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα που αφορούν στην παραχώρηση στους δήμους χερσαίων λιμενικών ζωνών, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για τη λιμενική δραστηριότητα».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)